8 mituri despre cresterea bebelusilor
Proaspetii parinti sunt mereu bombardati de sfaturi cu privire la cum sa isi creasca bebelusul. Unele sfaturi pe care le auzi sunt logice, insa altele sunt foarte daunatoare pentru copilul tau.
Iata 8 mituri despre cresterea celor mici pe care este bine sa le stii:
Mitul #1: Glucoza data nou nascutilor in spital este buna pentru ei
Realitatea: Laptele de mama este cea mai buna hrana pentru un nou nascut si este singurul aliment de care el are nevoie. Primul lapte produs de sanul mamei se numeste colostru, este galbui transparent si este extrem de bogat in substante nutritive unice care ii intaresc imunitatea si il protejeaza de infectiile primelor saptamani de viata. Colostrul contine si nutrientii necesari pentru o digestie buna a nou nascutului.
Mai mult, a alapta imediat dupa nastere ajuta si bebelusul sa suga bine mai tarziu. Altfel, unii nou nascuti se obisnuiesc cu tetina biberonului si refuza sanul.
6 mituri periculoase despre cresterea copiilor. Ignora aceste sfaturi!
Mitul #2: Daca sfarcurile nou nascutului sunt infundate, trebuie sa le storci pentru ca ele contin lapte
Realitatea: Lapte in sfarcurile sugarului este un fenomen normal. A le strange sau stoarce insa pot deteriora canalele sanului pentru toata viata, in special in cazul bebeluselor.
Mitul #3: Scutecele pot cauza picioare cracanate
Realitatea: Scutecele nu duc la cracanarea picioarelor. Este firesc ca bebelusii sa fie cracanati pana la un anumit punct. De regula, picioarele li se indreapta in primii ani de viata. Insa daca copilul are tendinta de a fi cracanat, poate fi vorba de o afectiune mai serioasa cauzata de lipsa de suficienta vitamina D in corp. De aceea e important sa ii dai copilului din prima zi de viata supliment de vitamina D asa cum iti prescrie medicul.
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?