Cele mai bune metode de a calma un bebelus - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Cele mai bune metode de a calma un bebelus

metode de a calma un bebelus
Credit foto: Pixabay.com

Bebelusul “purtat” este mai calm

Pana nu demult, bebelusii erau tinuti mai mult in patutul lor, in tarc, in scoica, balansoare, carucioare etc., atunci cand parintii lor aveau treburi de facut. Specialistii in educatie pozitiva spun ca lipsa contactului direct cu parintii duce la cresterea nervozitatii copilului, iar acesta devine mai agitat, plange mai des, este tot timpul “nemultumit”.

Se pare insa ca toate aceste “frustrari” sunt cauzate de faptul ca bebelusului ii lipseste atingerea parintilor lui, iar el o cere. Tocmai de aceea, este recomandata utilizarea unor dispozitive prin care copilul sa fie “purtat”, de tipul marsupiu, sling (esarfele port-bebe).

In acest fel si mamele (sau tatii) au mainile libere si se pot ocupa de activitatile casnice, cumparaturi etc.

Insa, in acelasi timp sunt si alaturi de copiii lor, au un contact direct, ceea ce-i face pe cei mici mai fericiti.

Adeptii curentului educatiei pozitive sunt de parere ca un copil purtat plange mai putin pentru ca ii este satisfacuta cea mai arzatoare dorinta, aceea de a fi langa parintii lui. Sa tii in brate un copil, nu inseamna sa-l rasfeti, ci doar sa accepti ca bebelusul are o nevoie ce trebuie implinita.

Prin purtarea bebelusului se evita, de asemenea, singuratatea, plictiseala, stari care, de asemenea, duc la cresterea nervozitatii copilului. Participand alaturi de bebelus la activitati precum gatitul sau aspiratul ii pot starni micutului curiozitatea si astfel se elimina plictiseala. Mai mult, miscarea il poate adormi, intrucat pentru el poate fi un fel de leganat.

Prin alaptat si “purtat” intre mama si tata pe de o parte si copil pe de cealalta parte se creeaza o legatura puternica.

Sunt aproape unul de celalalt, se cunosc mai bine, inca din primele clipe ale vietii bebelusului, iar nevoile primordiale ale celui mic sunt satisfacute. Acesta va fi mai linistit, mai calm.

Ghid Sfatulparintilor.ro: 100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun. Il poti cumpara de aici!

foto: Pixabay.com

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 06/01/2023