Dezvoltarea bebelușului în primele sale 3 luni de viață este extrem de rapidă și poți observa asta pe zi ce trece. De la un bebeluș care nu reacționează la cei din jur, ci doar doarme și mănâncă, ajunge treptat la un copil cu personalitate, care te recunoaște, îți zâmbește, îți recunoaște vocea și se face auzit prin diferite metode. În aceste 3 luni de viață bebelușii încep încet să se adapteze la noua viață, să se familiarizeze cu mediul înconjurător, cu oamenii și cu sunetele din jurul lor.
Dacă în primele săptămâni bebelușul este agitat și are nevoie de liniște, vei observa că pe parcurs el va începe să fie curios de lucrurile din jurul lui, iar asta se datorează în mare parte și faptului să se simte în siguranță și protejat alături de părinții lui.
După primele 6-7 săptămâni, vei vedea că cel mic îți atrage atenția cu tot felul de gângureli sau țipete, începe să râdă și să comunice cu tine prin mimica feței atunci când ceva nu îi convine sau când are nevoie de ceva. Din a doua lună deja va începe să își țină capul drept și va căuta cu privirea tot felul de jucării și lucruri preferate și cât mai colorate.
Îți va manifesta interesul pentru o culoare preferată, care de obicei este roșu, și o va căuta cu privirea peste tot. Totodată, el va începe să se joace cu mâinile și picioarele, va reuși să apuce jucăriile și va adora să poarte conversații cu tine, chiar dacă acestea sunt pe limba lui. Personalitatea și preferințele bebelușului încep să se vadă cam de la vârsta de 2 luni, atunci când râde în brațele anumitor persoane și începe să plângă imediat ce vede o persoană pe care nu o place.
Toate acestea în doar 3 luni de viață.
Dacă vorbim de dezvoltarea fizică, în primele 3 luni din viață bebelușul va putea să își țină capul și spatele drept atunci când îl iei în brațe, va putea să își întoarcă capul și uneori chiar să se rostogolească atunci când este pus pe burtă, își va mișca mâinile și picioarele și va putea sta în poziție de șezut dacă este susținut.
În primele 3 luni de viață, bebelușul nu are nevoie de foarte multe jucării, joaca lui preferată fiind cea cu părinții săi. Cântatul, vorbitul permanent, jocul (cum ar fi cel de tipul ”cucu-bau”) ajută foarte mult la dezvoltarea cognitivă a celui mic, așa că, nu ezita să petreci timp de calitate alături de bebelușul tău. Dacă consideri că un bebeluș în primele lui 3 luni de viață trebuie doar să doarmă și să mănânce, te înșeli. Scoate-l zilnic la plimbări prin parc, ieșiți în oraș alături de părinți care au copii de vârste apropiate, schimbați peisajul cel puțin o dată pe săptămână pentru a-l ajuta pe cel mic să se adapteze mai bine la noua sa viață.
Nu în ultimul rând, aceste 3 luni sunt importante pentru stabilirea unei ritual, al unui program de somn sau de mese.
Spre exemplu, dacă obișnuiești să îi faci baie celui mic seara, să îl hrănești și apoi să petreceți puțin timp împreună înainte de somn, el se va învăța cu acest program și îți va fi mult mai ușor să îl adormi. O rutină te va ajuta și pe tine în planificarea activităților personale. În primele 3 luni de viață, copiii răspund foarte bine procedurilor repetitive, iar această rutină îți va fi de folos și pe viitor.
Intră pe totuldesprebebelusi.ro și află mai multe despre alimentația, sănătatea și îngrijirea unui bebeluș!
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!