La intrebarea de ce sa alaptezi un copil care este indeajuns de mare incat sa iți ceara asta verbal raspunde o mamica impartasind din propria experiența cu micuții sai. Vei afla aici nu doar unul, ci nu mai puțin de zece motive care te vor determina sa continui cu alaptarea, oricat de mult simți ca este nevoie.
Annie Reneau este mamica a trei copii care face homeschooling cu ei, iar cand nu lucreaza, calatoreste, savureaza dulciuri si scrie. Iata ce a simțit aceasta nevoia sa impartaseasca.
Vrei sa ma alaptezi?
In urma cu 12 ani, atunci cand primul nostru copil era inca bebelus, am invitat la cina un cuplu fara copii. Discutam in camera de zi cand fetița noastra adorabila de aproape 3 ani s-a trezit, si-a asezat cotul pe manerul scaunului meu si a scos o perla fantastica pe gura. Doar cateva cuvinte pe care le-a rostit atat de nonsalant, ca si cum mi-ar fi oferit un fursec, incat mai aveam puțin si imi sarea mancarea din gura.
Am observat apoi cum prietenilor nostri le cazuse efectiv fața si am spart linistea cu rasul meu. Nu, muțumesc, am raspuns. Poate mai tarziu. Din fericire, copilul s-a mulțumit cu acest raspuns pentru moment. Unul dintre invitați a intrebat: chiar a spus ceea ce cred ca a spus? Da, chiar asta a facut. Toți trei copii au fost alaptați puțin peste varsta de 3 ani. Era neobisnuit pentru fiica noastra sa intrebe asa ceva la momentul respectiv – renunțasem la alaptatul pe timpul zilei pastrandu-l doar pe cel de noapte si la prima ora a dimineții. Dar inca ne straduiam cu ințarcarea, iar scena la care au asistat prietenii facea parte din acel proces. Din fericire, ei au ras impreuna cu mine, dar sunt sigura ca atunci cand auzi un copil care merge si vorbeste ca iți cere sa il alaptezi este o realitate cu care nu suntem obisnuiți. Deoarece o mulțime de opinii (si judecați) vizeaza acest subiect, va voi spune 10 motive pentru care nu se alapteaza copiii in perioada gradiniței.
1. Ca sa nu facem oamenii sa se simta inconfortbail.
2. Ca sa facem o declarație si sa ne demonstram punctul de vedere.
3. Ca sa nu creada ca suntem atasate in mod pervers de alaptare – sau pur si simplu perverse.
4. Ca suntem nesigure si cautam atenție.
5. Ca avem nevoie sa fim dorite de copii.
6. Ca ne consideram mame superioare.
7. Ca nu stim sa spunem nu.
8. Ca nu ne dorim ca cei mici sa creasca.
9. Ca suntem prea lenese sa le dam mancare reala.
10. Ca ne dorim un trofeu.
Acestea sunt cele mai comune motivații pe care le-am vazut atribuite mamelor care isi alapteaza copiii mai mult de catre cei care le gasesc inacceptabile, dar niciunul nu este adevarat pentru mine.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.
Acum sunt citite aceste articole
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?