4. Ii ies dintisorii
Eruptia dentara poate incepe chiar si de la 4 luni, moment in care vei observa ca micutul e mai agitat decat de obicei. Alte semne clare ca ii ies dintisorii sunt salivarea in exces si dorinta de a roade absolut tot ce-i iese in cale. Din fericire, exista multe medote prin care ii poti alina disconfortul. O idee buna este sa-i dai suzeta sau chiar un deget de-al tau ca sa-l suga (ii va calma gingiile, pe care e bine inclusiv sa i le masezi usor). Pentru alte idei utile, fa „click” pe link-ul de la inceputul paragrafului.
5. E obosit
Cand tu esti franta, esti in stare sa adormi in secunda in care pui capul pe perna. Nu la fel sa intampla si cu micutul tau. De fapt, cu cat bebelusul e mai obosit, cu atat va adormi mai greu (si va fi mai iritat si mai agitat). In astfel de momente, apeleaza la cateva trucuri vechi, simple si eficiente: infasa-l ca sa-l ajuti sa stea cat mai comod, leagana-l in brate, canta-i ceva sau da drumul la feohn ori la aspirator – zgomotul „alb” de fundal il va linisti.
Desigur, cea mai fructuoasa metoda este sa-ti obisnuiesti puiul cu o rutina pentru culcare, adica un sir de activitati relaxante, repetate in aceeasi ordine seara de seara, care iti vor invata bebelusul ca e timpul pentru somn. Si, daca esti sfatuita sa nu-ti mai lasi micutul sa doarma la pranz ca sa nu-si strice somnul din timpul noptii, ignora complet sfatul cu pricina. Dimpotriva, culca-l de fiecare data cand pare obosit, chiar daca nu e ora obisnuita pentru un pui de somn. Nu uita, cand bebelusul e epuizat, va asteapta pe amandoi o noapte grea.
6. Are nevoie sa eructeze
Toata lumea stie ca bebelusii trebuie sa eructeze dupa masa. Dar e posibil sa fie nevoie de asta inclusiv dupa ce sug suzeta ori atunci cand sughita sau dupa o criza prelungita de plans. Si in astfel de situatii, bebelusii inghit aer, care le provoaca apoi disconfort. Daca nu esti sigura de ce plange micutul tau si ai incercat deja toate cele 5 sugestii de mai sus, nu strica sa-l iei in brate si sa-l masezi usurel pe spate, in sens circular. Pentru mai multa indrumare, inspira-te din cele 8 tehnici pentru proaspete mamici.
7. E prea multa agitatie in jurul lui
Sunt cazuri cand bebe e suprastimulat si coplesit de zgomot si de atentie (au venit toate rudele in vizita si il paseaza de la una la alta, ori l-ai luat cu tine sa-ti faci cumparaturile si e prea multa galagie in jurul lui). Fa tot posibilul sa va desprindeti de agitatie si sa gasiti un coltisor linistit, unde sa va puteti relaxa putin.
Iesi la o gura de aer cand ai casa plina sau, dimpotriva, reintoarce-te acasa daca mica voastra „excursie” prin oras s-a dovedit prea obositoare pentru micut. Important este sa nu exagerezi si sa cazi in cealalta extrema, in care iti tii copilul izolat de toata lumea. Stimularea are intotdeaua efecte pozitive; e ceva mai complicat doar cand se face in exces.
Autor: Alexandra NEDELCU
Sursa: The Bump.com
Citeste continuarea: 1 2
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?