In alegerea lenjeriei pentru patutul micutului, cea mai importanta este calitatea materialului. Culorile si imprimeurile sunt de asemenea importante deoarece o forma ii atrage atentia bebelusului, facandu-l sa se concentreze, sau o pata de culoare il inveseleste si ii dezvolta simturile. Atunci cand trebuie sa alegi o lenjerie patut pentru puiul tau, sunt recomandate imprimeurile tesute (putem sa ne dam seama de asta prin faptul ca pe ambele parti se poate observa cusatura) si tesaturile fine, din bumbac 100%. Ca o regula insa, specialistii ne recomanda sa evitam vopselele chimice si lenjeriile care au imagini lipite deoarece pot sa raneasca pielea sensibila a copilului.
Cele mai indicate produse sunt cele bio!
Produsele textile bio sunt de calitate, moi si fine. Spre deosebire de cele conventionale nu contin bumbac modificat genetic si nici pesticide sau alte substante chimice. Pielea micutului va fi rasfatata la atingere, iar sanatatea nu ii va fi pusa sub nicio forma in pericol, deoarece aceste produse lasa pielea sa respire si au un grad mai ridicat de rezistenta si de absorbtie.
La cat timp trebuie schimbata lenjeria patutului?
Pentru a avea un copilas fericit, cu pielea sanatoasa si fara probleme respiratorii, este indicat sa schimbi lenjeria patutului de cel putin doua ori pe saptamana. Nu uita ca pernuta si paturica trebuie aerisite si scuturate in fiecare zi pentru a feri bebelusul de macar o parte din microorganismele adunate pe lenjerie. Pentru salteaua patulului exista un spray special care actioneaza impotriva acarienilor, dar este recomandat si ca aceasta sa fie aspirata atunci cand ne ocupam de restul lenjeriei. De asemenea, este preferabil sa optezi pentru lenjerie de bumbac organic. Acesta nu se deterioreaza atat de repede si nu ii va provoca micutului niciun fel de reactie alergica.
Pentru un nou–nascut alege saci de dormit si salopete
Daca ai un bebelus, tine minte ca in patutul acestuia nu este indicat sa existe paturi grele, cearceafuri sau perne. Aceste obiecte pot provoca accidente sau chiar asfixierea copilasului. Sacii de dormit si salopetele din lana si bumbac organic sunt cele mai indicate accesorii. Daca doresti totusi sa invelesti nou-nascutul prin metoda clasica, utilizeaza un cearceaf sau o paturica usoara si inveleste-l pana la subtiori.
In concluzie, atunci cand alegi lenjeria de patut pentru copilas, ai grija la calitatea tesaturii, la pericolul de accidente(in special la nou-nascuti), la culorile si modelele de pe tesatura si nu uita sa aerisesti si sa cureti pernuta, paturica si salteaua. Daca tii cont de aceste sfaturi, micutul tau va fi ferit de probleme, va fi mai vesel si va avea un somn linistit.
Photo credit: Kenziepoo / Foter / Creative Commons Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0)
Urari de Craciun. 100 de mesaje de Craciun pentru iubit/iubita, familie si prieteni
HOROSCOPUL CRACIUNULUI 2024. Cum iti este CRACIUNUL in functie de ZODIE?
Ce inseamna cand versi cafeaua