Sa apelam sau nu la suzeta pentru micuții nostri nu este o decizie prea simplu de luat, mai ales daca ne gandim la faptul ca aceasta ii ajuta adesea sa se calmeze. In plus, daca ținem cont si de concluziile unor studii recente, conform carora micuții ce folosesc suzeta sunt cu aproape 50% mai puțin expusi riscului de a deceda din cauza „sindromului morții subite”, alegerea noastra devine tot mai dificila. Pentru a fi mai usor sa luam o decizie in acest sens, putem parcurge articolul de mai jos, ce ne ajuta sa descoperim care sunt cele mai importante dezavantaje ale utilizarii suzetei, dar si ce se intampla cand ai nostri bebelusi o folosesc in timpul orelor de somn. Nu in ultimul rand, vom vedea si ce reguli de siguranța ar trebui sa cunoastem daca vrem sa-i dam bebelusului nostru suzeta.
Care sunt dezavantajele folosirii suzetei
Unele dintre noi considera ca suptul unei suzete se poate transforma intr-un obicei menit sa persiste pe termen lung, asa ca renunțam sa-i dam bebelusului asa ceva. Pe de alta parte, putem considera ca suzeta este o modalitate de a-l determina pe bebelus sa se linisteasca mai rapid.
Inainte de a ne hotara daca sa-l familiarizam sau nu pe bebelus cu suzeta, trebuie sa stim care pot fi dezavantajele folosirii acesteia:
Suzetele pot creste riscul de dezvoltare a unei infecții la ureche
Specialistii considera ca folosirea indelungata a suzetei poate creste riscul de apariție a infecțiilor la urechea medie. De aceea, se recomanda ca aceasta sa nu mai fie utilizata dupa varsta de 6 luni, mai ales daca micuțul tau s-a confruntat de mai multe ori cu infecțiile de la nivelul urechii.
Suptul suzetei poate duce la apariția confuziei dintre aceasta si mamelon
Studiile din domeniu au ajuns la concluzia ca bebelusii carora li se da o suzeta inainte sa implineasca 1 luna vor fi mai predispusi sa o confunde cu sfarcul si sa aiba dificultați in alaptare. Acesta este motivul pentru care suzeta ar trebui sa-i fie oferita bebelusului dupa ce acesta s-a obisnuit bine cu suptul, daca a castigat vizibil in greutate si i-ai fixat deja o rutina in materie de alaptare. Cand vezi ca bebelusul nu castiga suficient in greutate, gandeste-te ca poate fi vorba despre refuzul de a suge suficient, intrucat el s-a obisnuit mai degraba cu suptul suzetei decat cu sanul.
Tocmai pentru ca suptul suzetei si suptul sfarcului sunt lucruri total diferite trebuie sa ne determine sa nu ne grabim prea mult cu a-i da bebelusului suzeta. De pilda, inca din primele clipe de viața ale acestuia, cat suntem inca la maternitate, daca nu vrem ca al nostru bebelus sa primeasca o suzeta, este bine sa anunțam personalul medical despre decizia noastra.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.
Acum sunt citite aceste articole
Urari de Craciun. 100 de mesaje de Craciun pentru iubit/iubita, familie si prieteni
HOROSCOPUL CRACIUNULUI 2024. Cum iti este CRACIUNUL in functie de ZODIE?
Ce inseamna cand versi cafeaua