Știm deja că folosirea unui port-bebe sau a unui marsupiu este extrem de utilă în zilele noastre, mai ales atunci când trebuie să mergi la cumpărături și să ai mâinile libere, în timp ce bebelușul doarme liniștit, aproape de pieptul tău. Însă ce faci atunci când el începe să crească și ajunge la vârsta de opt luni, când cei mai mulți încep să se ridice în picioare și sunt dornici să învețe să meargă pentru a explora cât mai mult lumea din jurul lor?
O soluție perfectă pentru a îmbina nevoia lui de a merge singur cu ușurarea treburilor zilnice și evitarea accidentelor este să îi cumperi un ham bebe. Acesta îți va permite să deții controlul în toată perioada până când mersul bebelușului tău se formează suficient de bine încât să poată fi lăsat să meargă și să alerge singur, fără să-ți faci griji că se va lovi.
1. Cureaua hamului trebuie să fie suficient de lungă pentru a evita ca tu să ai dureri de spate din cauză că te apleci constant pentru a-l sprijini pe cel mic, însă dimensiunea trebuie să fie ajustată astfel încât el să nu cadă în cazul în care se împiedică. Așadar, lungimea curelei trebuie să fie adaptată la înălțimea ta și a lui, astfel încât spatele bebelușului, cât și al tău, să rămână într-o poziție verticală firească pentru mersul în picioare. Așa vei evita disconfortul tău și vei preveni eventuale probleme ale coloanei vertebrale pe care le-ar putea avea bebelușul.
2. Siguranța este esențială! Nu alege un ham bebe doar ținând cont de prețul produsului, ci asigură-te că materialele sunt rezistente, iar cusăturile sunt solide.
3. Textura curelelor trebuie să fie una care să nu zgârie și să nu provoace disconfort, întrucât un ham se atașează pe corpul celui mic în zone sensibile, cum sunt axilele sau zona dintre picioare. Astfel, mai ales pe timp de vară, ele pot lua cu ușurință contact cu pielea atât de firavă a unui bebeluș și îi pot provoca iritații.
4. Măsura unui ham pentru bebeluși trebuie să fie adaptată perfect la corpul lui. Fii atentă la numărul de kilograme pe care îl suportă dispozitivul și alege unul în conformitate cu greutatea și statura copilului tău! În plus, pe piață există diverse modele reglabile, care îți permit să le folosești timp îndelungat, în funcție de cum se dezvoltă cel mic. Poți cere și sfatul unui pediatru pentru a fi sigură că faci alegerea potrivită.
5. Nu în ultimul rând, trebuie să ții cont și de disponibilitatea celui mic de a purta un astfel de ham. Dacă el începe să meargă prin casă, sprijinindu-se de mobilă sau ajutat de părinți, dar nu vrea sub nicio formă să poarte un ham bebe, o idee bună ar fi să nu forțezi lucrurile și să folosești acest dispozitiv doar în cazurile în care este neapărată nevoie. De exemplu, dacă vrei să mergi vara în parc, pentru a evita eventualele zgârieturi din cazul în care cel mic își pierde echilibrul și cade, un ham bebe este alegerea perfectă. Acasă, pe parchet sau covor, unde loviturile nu vor fi atât de dure, îl poți lăsa să meargă singur și să explozreze în voie!
6. Tipul de ham ales este și el esențial și trebuie adaptat la vârsta celui mic și la scopul de utilizare. Pentru un bebeluș, este de preferat să alegi un model tip ham de piept, care îi va lăsa picioarele libere, oferind o siguranță maximă. Dacă ai nevoie de un ham pentru un copil care știe deja să meargă foarte bine și să alerge, însă este mai vioi și are tendința de a fugi de lângă tine, există modele tip centură sau rucsac, prin care îi vei putea oferi o libertate de a se deplasa câțiva metri de lângă tine, fără stresul că va ieși pe carosabil sau se va pierde într-un târg aglomerat.
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?