Varsaturile sunt un fenomen care ne ingrijoreaza adesea, iar cand vine vorba despre bebelusii nostri ne putem alarma considerabil. Din articolul de mai jos veti afla care sunt factorii ce pot favoriza aparitia vomatului la bebelusi, cand ar trebui sa ne ingrijoram cu adevarat si cand nu, precum si ce ar trebui sa facem pentru a ne asigura ca micutii nu sunt in pericol din cauza varsaturilor. Esential este sa tinem permanent legatura cu un pediatru, acesta fiind singurul care poate pune un diagnostic si ne poate prescrie un eventual tratament destinat acestei probleme a bebelusului nostru.
Care pot fi cauzele vomatului la bebelusi
Probleme ce tin de hranire, in primele luni de viata
Vomatul constituie un reflex natural si poate aparea cu precadere pana cand sistemul digestiv al bebelusului se maturizeaza. Spre exemplu, partea care face legatura dintre stomac si esofag este inca slab dezvoltata si nu se inchide bine. Daca la adulti ea se contracta puternic, permitand ca hrana sa se mentina mai bine in stomac, la bebelusi contractia exista, dar nu este la fel de ferma. In aceste conditii, se poate intampla oricand ca, in timpul acestei contractii, laptele sau o alta hrana sa revina spre esofag si astfel sa apara vomatul.
Medicii spun ca in special cand stomacul bebelusilor este prea plin sau cand se aplica asupra sa o usoara presiune (de pilda, bebelusul sta mult prea sprijinit de umarul tau sau se apasa mai mult cand sta pe burtica), exista o posibilitate mai ridicata ca acestia sa vomite.
Prezenta unei infectii virale sau bacteriene
De cele mai multe ori, infectiile prezente la nivelul stomacului sau intestinelor bebelusului au printre principalele simptome si voma. De asemenea, anumite infectii situate la nivelul aparatului respirator pot favoriza si ele vomatul, cu atat mai mult cu cat bebelusul are exces de mucus si tuseste puternic.
Citeteste mai multe pe Qbebe.ro.
Acum sunt citite aceste articole
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!