Jocurile din primul an de viata sunt foarte importante pentru stimularea inteligentei bebelusului. In tot acest timp, cat bebelusul descopera mediul inconjurator el invata si isi pune bazele dezvoltarii. Si cum parintii sunt primii profesori din viata bebelusului, ei trebuie sa il ajute pe acesta sa experimenteze noi senzatii care ajung in celulele creierului bebelusului, stimulandu-i dezvoltarea cognitiva.
Cu totii am auzit cel putin o data fraza:”bebelusii sunt ca un burete, absorb orice informatie”. Si orice parinte isi doreste sa isi ajute copilul sa se dezvolte armonios, sa fie inteligent cu scopul de a-i oferi un viitor mai bun. Daca acum cateva generatii se dadea importanta doar ingrijirii nou-nascutului pe baza reflexelor acestuia, in ziua de astazi exista programe speciale pentru stimularea inteligentei bebelusului, inca din primele saptamani de viata. Vestea si mai buna este ca nu trebuie neaparat sa cheltui bani pe aceste programe! Exista jocuri simple si distractive pe care le poti juca impreuna cu bebelusul, care il vor ajuta sa isi dezvolte gandirea cognitiva, strategica si memoria.
Iata 10 jocuri simple si distractive pentru dezvoltarea inteligentei bebelusului in primul an de viata:
Dezvoltarea inteligentei nou-nascutului 0-3 luni
Chiar daca simturile bebelusului si abilitatile motorii nu sunt pe deplin dezvoltate la aceasta varsta , exista jocuri distractive pe care le poti juca cu bebelusul pentru a stimula activitatea creierului si pentru a il ajuta pe bebelus sa se dezvolte armonios.
1. Texturi si senzatii
Simtul stimulat: simtul tactil al bebelusului
Nou-nascutul tine, de obicei, pumnisorii usor stransi. Asadar, tu poti sa il ajuti sa isi desfaca pumnisorii si sa intinda palmuta, stimulandu-i simtul tactil. Atinge-i palmele si degetele cu jucarii moi, cu marginea unei paturi matasoase sau cu un prosop moale (ideea este sa folosesti cat mai multe si diferite texturi).
Citetse mai multe pe Qbebe.ro.
Acum sunt citite aceste articole