Primii pasi in viata ai puiului tau sunt cei mai importanti atat pentru el, cat si pentru tine. Iar pentru a-i oferi micutului tau cel mai de pret dar: sanatatea, trebuie sa incepi prin a-i oferi o nutritie corecta si precis adaptata nevoilor sale in primele 1000 de zile.
Dupa regimul alimentar adecvat perioadei sarcinii si alaptarea exclusiva in primele 6 luni de viata ale micutului, cel mai important pas in dezvoltarea armonioasa a puiului este diversificarea.
Specialistul in nutritie Milupa, Anda Petru, iti dezvaluie regulile de aur pentru o diversificare corecta si precis adaptata nevoilor micutului tau.
1. Diversificarea puiului tau ar trebui sa inceapa cu alimente tranzitionale, care vor face legatura intre alaptare si meniul obisnuit al familiei. Ideale pentru debutul diversificarii sunt cerealele cu lapte, caci contin nutrientii necesari micutului organism si sunt usor de digerat. Piureurile de legume si de fructe sunt o alta varianta optima de diversificare, caci puiul tau inca nu poate mesteca, asa ca este necesar ca toate alimentele oferite sa fie pasate.
2. Fiecare nou aliment introdus in meniul micutului tau trebuie introdus progresiv. De asemenea este important sa introduci in dieta bebelusului doar cate un aliment nou, la un interval de 3-4 zile. In acest mod, ai posibilitatea de a monitoriza reactiile micutului la fiecare aliment in parte, evitand astfel eventualele alergii sau intolerante alimentare.
3. In cazul in care micutul refuza un aliment, nu trebuie sa cedezi, ci sa faci mai multe incercari (chiar si 10) pana va fi acceptat, insa fara a-l impune.
4. Cerealele care contin gluten (grau, orz, ovaz, secara) trebuie introduse dupa varsta de 7-8 luni.
Te mai poate interesa si: Tabel diversificare. Alimentatia copiilor, de la nastere pana la un an, pas cu pas
Citeste continuarea: 1 2
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?