7 etape bizare in dezvoltarea bebelusilor. Toti trec prin ele! - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

7 etape bizare in dezvoltarea bebelusilor. Toti trec prin ele!

dezvoltarea bebelusilor - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - chlidrens-2360630_1920

5. Are un parinte preferat

Cand incepe: In jurul varstei de 8-9 luni.

Ce se intampla: Copilul realizeaza ca Mami si Tati au stiluri diferite si isi exprima preferintele. De cele mai multe ori, copiii il au ca parinte favorit pe cel cu care se joaca cel mai mult sau pe cel care “uita” de reguli.

Cand ii trece: Ai rabdare si nu o lua personal daca te respinge. Nici nu insista pentru ca s-ar putea sa intampini si mai multa rezistenta. Petrece mai mult timp toti trei, iar parintele favorit ar trebui sa se retraga gradual astfel incat parintele respins sa fie usor usor acceptat. Acest lucru poate implica hranirea, baitele, rutina de somn, pe care copilul il asociaza doar cu un parinte, astfel incat sa-i accepte pe amandoi.

Te mai poate interesa: Mancare pentru bebelusi. Ghidul alimentelor pe grupe de varsta

6. Nu sta locului cand il schimbi

Cand incepe: In jurul varstei de 9-12 luni.

Ce se intampla: Bebelusul incepe sa detina mai mult control asupra corpului. Si, in loc sa stea linistit ca sa-i poti schimba scutecul, se tot fataie, loveste si se invarte.

Cand ii trece: Gaseste o modalitate sa ii distragi atentia in timp ce-i schimbi scutecul.

7. Plange cand de vede plecand

Cand incepe: In jurul varstei de 9 luni (si se accentueaza intre 10 si 18 luni).

Ce se intampla: Bebelusul incepe sa se confrunte cu axietatea de separare. Ai nevoie de o pauza la baie? Succes! Copilului nu o sa-i placa pentru ca nu stie exact cat vei lipsi.

Cand ii trece: Vorbeste cu cel mic atunci cand “dispari” din raza lui vizuala, fie ca te duci la baie sau la bucatarie. Fa un “eveniment” din intoarcere. “Ta-daaa! Vezi ca m-am intors repede”. Daca trebuie sa pleci undeva si vorbesti cu o bona sau cu priteni/rude, roaga-i sa vina putin mai devreme, astfel incat copilul sa se acomodeze cu persoana respectiva pana va sosi ora plecarii. La plecare ii poti da un sarut si sa-ti ei un la revedere scurt. Despartirile lungi ii transmit copilului un sentimente de confuzie si accentueaza anxietatea.

Sursa: Parents.com

Imagine de Yair Ventura Filho de la Pixabay

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 02/02/2021