Unul dintre accesoriile din bucătărie care nu ar trebui să-ți lipsească odată ce ai un copil este și aparatul pentru gătirea la aburi. Astfel, marele avantaj al utilizării acestuia este că va face alimentele mai ușor de digerat, menținându-le totodată nutrienții. Profită de aceste calități ale sale dacă ai un bebeluș ce urmează să se adapteze treptat la alimentația solidă. În articolul de mai jos vei descoperi câteva sugestii de preparate, pe bază de fructe sau legume, numai bune pentru a le găti la aburi.
Pastă de broccoli și cartof
Întrucât broccoli nu este foarte ușor de digerat și poate duce la apariția gazelor, este recomandabil doar bebelușilor care au peste vârsta de 8 luni. Cu toate acestea, broccoli este o legumă foarte valoroasă grație conținutului de vitamina C, vitamina A, vitaminele E, K, potasiu, fosfor, magneziu sau calciu. De aceea, merită să o incluzi în meniul bebelușului tău dacă o vei găti la aburi, făcând-o mai simplu de digerat. În același timp, așa cum vei descoperi și din rețeta de mai jos, o poți combina cu cartoful, care va conferi o consistență mai cremoasă.
Citește continuarea pe Qbebe