Capsuni
Capsunile sunt pline de fibre si antioxidanti, inclusiv vitamina C. O jumatate de cana de capsuni contine 49 mg de vitamina C si 27 calorii. Capsunile asigura buna functionare a sistemului nervos, intaresc oasele si dintii, cresc imunitatea organismului, au efect antibacterian si protejeaza inima si vasele. Totodata, capsunile au proprietati antitumorale (reduc riscul aparitiei cancerului gastro-intestinal), diuretice (scad tensiunea arteriala, favorizeaza eliminarea acidului uric, a toxinelor si a excesului de colesterol) si antiinflamatoare.
Ofera protectie impotriva degenerescentei maculare, tonifica si vitaminizeaza organismul, fiind benefice in anemii, astenie si insomnii. De altfel, capsunile stimuleaza vezica biliara si contin putine zaharuri, dar si vitamina E, care este hipoglicemianta. Pot fi consumate si de persoanele care au diabet, dar in cantitati mici. Capsunile sunt excelente in curele de slabire, deoarece au in compozitie apa, in proportie de 90% si au putine calorii, inducand senzatia de satietate. Nu uita sa te bucuri de gustul si parfumul minunat al capsunilor cand va incepe sezonul lor!
Varza de Bruxelles
Aceasta leguma nu poate fi alegerea cea mai prietenoasa, dar este o leguma hranitoare. Astfel, 100 de grame de varza de Bruxelles asigura 175% din necesarul zilnic de vitamina K si 103% din necesarul de vitamina C al organismului uman. Asa cum se stie, persoanele care au un nivel ridicat al vitaminei C in organism sunt mai bine protejate, impotriva atacurilor de inima. In afara de aceste doua vitamine, fibrele, acidul folic, vitamina A, manganul, potasiul, fierul, fosforul, proteinele, cuprul sau calciul sunt si ele prezente in cantitati suficiente pentru a face din micuta varza de Bruxelles un aliat puternic. Incearca diverse retete cu varza de Bruxelles si ai sa te bucuri de gustul si beneficiile ei.
Pepene galben
Cine nu ar savura o felie de pepene galben dulce, parfumat si zemos? Hmm, ce pofta mi s-a facut! Pepenele galben contine o cantitate serioasa de acid folic, care imbunatateste sistemul imunitar. Amelioreaza bolile de stomac si imbunatateste dispozitia psihica. Ajuta la regenerarea tesuturilor, detoxifierea organismului, lupta impotriva constipatiei, gutei si reumatismului. De asemenea, persoanele care consuma in mod regulat pepene galben sunt cu 50% mai putin expuse riscului de a avea un deficit de secretie tiroidiana. Pulpa pepenelui galben regleaza glandele sexuale si hipofiza. Ca sa profiti din plin de gustul minunat al acestui fruct, savureaza un sfert de pepene galben mediu care are 47 mg de vitamina C si 51 calorii.
Citeste si www.valea-mare.ro pentru alte informatii utile pentru sanatatea ta!
foto: Depositphotos.com
Citeste continuarea: 1 2
Horoscop sezonul Săgetător noiembrie-decembrie 2024. Ce caută sufletul nostru?
3 ZODII CHINEZEȘTI care atrag SUCCESUL financiar în săptămâna 18-24 noiembrie