Eructatia la bebelusi. 8 tehnici pe care sa le incerci
1. Cu podul palmei – Asaza-ti bebelusul in brate si pune-ti podul palmei peste burtica lui, in asa fel incat barbia micutului sa se sprijine de degetele tale. Apleaca bebelusul in fata si sustine-i greutatea in palma ta, ca sa-i pui presiune pe burtica. Apoi bate-l usor cu cealalta palma pe spate, ca sa faci bulele de aer sa iasa.
2. Peste umar – Tine-ti bebelusul pe umar (ca sa-i presezi usor burtica de umarul tau), in timp ce il masezi pe spate sau il lovesti usor cu palma. Ai grija sa iti sustii bine puiul, tinandu-ti palma sau degetul mare sub bratul lui.
3. In poala – Intinde-ti micutul peste coapsa ta (tine-ti picioarele incrucisate sau intinse, ca sa-l sustii mai bine), in asa fel incat sa ii apesi usor burtica de ea. Sprijina-i capul cu o mana, iar cu cealalta maseaza-i spatele.
4. Sprijinit de brat
Aceasta pozitie o sa-ti vina in ajutor cand ai multe de facut, esti pe fuga si puiul tau are nevoie sa eructeze. Tine-ti micutul in pozitie verticala cu o singura mana, sprijinit de bratul tau, iar cealalta o sa-ti ramana libera sa-ti vezi mai departe de treburi. Singurul dezavantaj e ca, atunci cand scuipa laptele, o sa dea pe el sau pe jos si va trebui sa cureti.
5. In banduliera – Daca nimic nu pare sa functioneze, pune-ti micutul in banduliera (in pozitie verticala si sprijinit de pieptul tau) si plimba-te cu el prin casa pana cand il faci sa eructeze.
6. La culcare – De obicei, nu e nevoie ca bebelusul sa eructeze dupa mesele din timpul noptii, pentru ca atunci e mai relaxat, se hraneste mai lent si nu inghite atat de mult aer. Totusi, daca il deranjeaza la culcare aerul ramas in stomacel, poti sa-ti simplifici viata si sa-ti asezi micutul in poala, cu fata in jos (peste soldurile tale), in timp ce stai intinsa in pat.
7. Inainte de a schimba sanul
S-ar putea sa constati ca puiul tau se simte mai bine daca il ajuti sa eructeze atunci cand il treci de la un san la altul. Faptul ca scapa de aerul din stomacel face loc pentru mai mult lapte. In plus, asa eviti ca bulele de aer sa ramana prinse sub lapte si bebelusul sa-l scuipe.
8. Exercitii cu genunchii la piept – Cateodata, gazele se elimina nu doar prin eructatie (pe gurita). Daca faci aceste exercitii cu bebelusul tau, adica ii flexezi genunchii la piept, il vei ajuta sa scape de gaze.
Autor: Alexandra NEDELCU
Sursa: AskDrSear.com
Imagine de PublicDomainPictures de la Pixabay
Citeste continuarea: 1 2
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?