Ca mamici, stim ca o alimentație corecta si diversificata constituie cheia pentru dezvoltarea optima a bebelusilor nostri. Mai ales cand acestia vor trece la alimentația solida este necesar sa acordați atenție maxima ingredientelor folosite in hrana oferita acestora. Unul dintre cele mai comune ingrediente din alimente este sarea. Din articolul de mai jos veți afla de ce sarea poate fi nociva pentru bebelusi, precum si ce am putea face pentru a evita folosirea acestora, astfel incat sa le puteți oferi totusi preparate savuroase si atractive.
Cata sare ar trebui sa consume un bebelus
Necesarul de sare pentru un bebelus de pana la 1 an este de cel mult 0, 4 g pe zi. Abia dupa varsta de 1 an se poate ajunge, treptat, la un aport de cel mult 0, 8 g pe zi. Indicat este ca, pana la varsta de 1an, sarea sa le fie oferita bebelusilor prin intermediul laptelui matern sau a laptelui praf.
Orice surplus de sare le poate fi daunator micuților nostri si ii poate face sa se obisnuiasca, de la o varsta frageda, cu nevoia de sare. Acest fapt le va fi daunator, intrucat ii va face sa adopte un obicei nesanatos, pe care vor fi predispusi sa-l adopte si cand vor creste.
De ce adaosul de sare poate fi periculos pentru bebelusi
Daca ne vom obisnui bebelusii cu suplimente de sare pana ce ating varsta de 1 an, ii vom expune la riscuri serioase, ce le pot afecta considerabil sanatatea pe viitor. Iata ce riscuri presupune excesul de sare:
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.
Acum sunt citite aceste articole