Ce nu trebuie sa mananci cand alaptezi - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ce nu trebuie sa mananci cand alaptezi

Sfatulparintilor » Bebeluși » Alimentație bebelusi » Ce nu trebuie sa mananci cand alaptezi
Ce nu trebuie sa mananci cand alaptezi - sfatulparintilor.ro - pixabay-com - baby-4057151_1920

Laptele matern furnizeaza majoritatea substantelor nutritive de care are nevoie un copil in primele 6 luni de viata. Multe mame se intreaba ce nu trebuie sa mananci cand alaptezi.

In general, nu exista alimente interzise. In schimb, femeilor li se recomanda sa aiba o dieta echilibrata si variata. Cu toate acestea, exista unele alimente si bauturi pe care poate doriti sa le limitati in timpul alaptarii.

Ce nu trebuie sa mananci cand alaptezi? Peste bogat in mercur

Pestii cu continut ridicat de mercur se numara printre alimentele pe care nu trebuie sa le mananci cand alaptezi. Femeile care alapteaza ar trebui sa evite rechinul, pestele spada, regale macrou, pion portocaliu si tonul obez.

Cand alaptezi nu trebuie sa bei orice ceai

Majoritatea suplimentelor pe baza de plante nu au fost evaluate pentru siguranta lor in timpul alaptarii. Astfel se recomanda, cand alaptezi, sa discuti cu un medic inainte de a consuma orice suplimente sau ceaiuri din plante.

Citeste si: 7 alimente alergenice la care sa renunti cat alaptezi

Alimente procesate nu trebuie sa mananci cand alaptezi

Deoarece alimentele puternic procesate au in general un continut scazut de substante nutritive esentiale si pot afecta preferintele alimentare ale copilului dumneavoastra mai tarziu in viata, se recomanda ca mamele care alapteaza sa limiteze consumul de alimente bogate in zaharuri si grasimi procesate.

Ceapa, ustoroiul sau condimentele pot agita copilul

Alimentele puternic aromate, cum ar fi ceapa, usturoiul sau condimentele, ii determina pe bebelusi sa refuze sa se hraneasca sau sa devina agitati dupa ce au mancat.

Unii bebelusi pot fi mai sensibili la alimentele cu aroma puternica. In aceste cazuri, este important sa discutati cu medicul pediatru inainte de a elimina alimentele din dieta.

Simptome precum eczeme, scaune sangeroase, diaree si congestie pot indica o alergie alimentara sau intoleranta la sugarul dumneavoastra. Vorbiti cu medicul pediatru pentru a identifica ce alimente ar putea afecta bebelusul.

Imagine de Petra R de la Pixabay

Data articol: 11/11/2020