De ce se ajunge la supra-alimentare?
In general, bebelusii nu au nevoie sa manance prea mult si se opresc cand se simt satui. Uneori insa, cand micutul nu poate adormi sau plange din cauza vreunui disconfort, incepe sa manance prea mult pentru ca de obicei asta ii ofera prima data parintele cand vrea sa-l calmeze. Asa se ajunge in situatia in care sugarul isi induce automat ideea ca alaptarea e si o sursa de alinare, care ii poate opri disconfortul. Sigur ca laptele supt in exces ii va cauza imediat o senzatie neplacuta, de care va incerca sa scape tot prin alaptare, pentru a asta a invatat ca il poate linisti.
Nu rata nici: De cat lapte praf are nevoie bebe?
Cum iti poti ajuta micutul?
Bebelusii au un sistem incredibil de reglare a cantitatii de hrana de care au nevoie: cand le e foame, mananca; cand se simti satui, se opresc. Asa ca, in clipa in care micutul tau refuza sanul sau biberonul, iti transmite ca s-a saturat. Daca vrea in continuare sa suga, inseamna ca inca ii este foame.
1. Respecta semnalele pe care ti le transmite: daca bebelusul intoarce capul de la san sau de la biberon inainte de a termina laptele, accepta ca s-ar putea sa nu-i mai fie foame si nu insista.
2. Nu adauga lapte in plus in biberon si nu iti forta puiul sa termine si ultima picatura din sticluta.
3. Evita sa ii dai sucuri dulci si rezista tentatiei de a trece prea devreme la alimentatia solida.
4. Hraneste-ti micutul cate putin la fiecare 3-4 ore si, daca incepe sa planga intre timp, verifica-i scutecelul, ia-l in brate, iesiti la aer, da-i suzeta sau un biberon cu apa fiarta si racita – orice ca sa-i „pacalesti” senzatia falsa de foame.
Autor: Alexandra NEDELCU
Sursa: The Bump.com
Citeste continuarea: 1 2
Aceste DOUĂ ZODII respiră UȘURATE după ULTIMA SuperLună plină până în octombrie 2025
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025