Alimentele interzise copiilor mici, in functie de varsta
De evitat, intre 24 si 36 luni
Copilul tau este de acum capabil sa manance, insa tot sunt sanse sa se inece cu mancare. Continua sa eviti sa ii dai produsele interzise pana la 2 ani cu care se poate ineca si dezcurajeaza-l sa manance in timp ce vorbeste, merge, se uita la tv sau face orice altceva care ii muta atentia de la masa si mancare.
De evitat, de la 3 ani in sus
Desi copilul tau se descurca de minune sa manance de acum, tot trebuie sa fii atenta la dimensiunea bucatilor de mancare pe care le duce la gura. Continua sa ii tai mancarea din farfurie in bucati foarte mici, in special bucatelele de crenvursti, de struguri, de rosii cherry care daca ar fi inghitite ca atare i-ar bloca caile respiratorii la inhalare.
Continua sa eviti nucile / alunele / migdalele, etc., floricelele, guma de mestecat si invata copilul sa nu mai manance atunci cand ceva ii distrage atentia si sa reia procesul mancarii doar atunci cand el se poate uita la mancarea pe care o duce la gura si pe care o mesteca.
Atentie la alergia la alimente
Medicii pediatri prefera ca cel mic sa depaseasca varsta de 1 an sau chiar mai mult inainte de a permite introducerea alimentelor cu risc mare de a provoca alergii, in special daca copiii sunt sensibili la factorii alergeni. In ultima vreme, pediatrii si-au mai schimbat atitudinea, in sensul ca recunosc faptul ca, indiferent cat amani introducerea in alimentatia copilului alimentele alergene probabil ca alergiile se vor dezvolta oricum la un copil predispus la aceasta problema.
Cu toate acestea, este intelept sa introduci orice aliment nou gradat, cate unul nou pe saptamana, ca sa ai timp sa observi orice potentiala reactie a copilului la acel aliment, daca are alergie la el, daca il tolereaza bine din punct de vedere gastric.
Daca suspectezi ca ai putea avea probleme de alergie alimentara la copil, in special daca unul din parinti sau amandoi au fiecare alergiile sale, discuta cu pediatrul cum este mai bine sa ii introduci alimentele alergene precum ouale, laptele, capsunele, fructele de padure, nucile, alunele, faina, soia, pestele si fructele de mare.
Sursa keepkidshealthy.com
Imagine de iha31 de la Pixabay
Citeste continuarea: 1 2
Horoscop sezonul Săgetător noiembrie-decembrie 2024. Ce caută sufletul nostru?
3 ZODII CHINEZEȘTI care atrag SUCCESUL financiar în săptămâna 18-24 noiembrie