Cele mai multe dintre noi caută soluții pentru a mai crește apetitul copiilor. În unele cazuri însă, ne vom simți responsabile să găsim metode prin care pofta de mâncare a acestora să fie mai bine controlată. Parcurgeți articolul de mai jos pentru a afla care sunt factorii ce pot duce la o creștere exagerată a apetitului copiilor noștri, precum și ce alimente ne-ar putea ajuta pentru a-l ține în frâu.
Care sunt motivele pentru care ai noștri copii pot ajunge să aibă un apetit exagerat
Mesele și gustările copilului nu sunt ordonate
Dacă acestea nu i se oferă copilului într-un mod predictibil, el va ajunge să se simtă nesigur și să-i fie teamă că nu va primi mâncare. Din acest motiv, poate să-și dezvolte un apetit exagerat.Îi va fi greu să se controleze, întrucât nesiguranța și lipsa unui program al meselor îl vor determina ca, atunci când are mâncarea în față, să mănânce atât de mult cât poate.
Ca să nu ajungeți în această situație, străduiește-te ca, încă de la o vârstă fragedă, copilul să știe când este timpul meselor și când trebuie să-și ia gustarea. De asemenea, fii atentă și nu ceda insistențelor copilului, când acesta îți va cere de mâncare în afara meselor principale sau gustărilor.
Pentru a evita acest lucru, poți să-i oferi preparate cât mai hrănitoare, care să-l facă să se simtă sătul și să aibă energie.
Copilul mănânca în fața ecranelor
Studiile din domeniu au arătat că micuții care au obiceiul să mănânce în fața televizorului sau calculatorului, fără să stea la masă, vor ajunge să mănânce mai mult și să aibă un apetit mai mare decât al acelor ce nu au acest obicei. Explicația pentru acest fenomen este următoarea: odată ce se află concentrat la televizor sau la calculator, copilul nu mai este receptiv la semnalele pe care le trasmite creierul. Astfel, copilul va continua să mănânce și dacă nu îi mai este foame la un moment dat.
De noi depinde să ne familiarizăm copiii cu mâncatul la masă, nu în fața ecranelor. Așa aceștia vor reuși să fie mai atenți la ce și cum mănâncă și vor recepționa corect semnalele trimise de creier, legate de faptul că s-au săturat sau că le este sete.
Îți controlezi prea mult copilul în timp ce mănâncă
Chiar dacă îți dorești să-ți obișnuiești copilul să se orienteze numai spre alimente sănătoase, să mestece încet, să nu bea apă în timpul mesei etc. experții ne sfătuiesc să nu insistăm prea mult în acest demers.
Dacă vom proceda astfel, copilul se va simți controlat, va crede că nu avem încredere în el și că-i numărăm fiecare înghițitură. În acest context, el poate ajunge să fie dornic să mănânce mult mai mult când va avea ocazia.
Mult mai bine va fi să-i permiți copilului să-și pună el în farfurie, lăsându-l pe el să decidă ce și cât vrea să mănânce. „Misiunea” ta ar trebui să se concentreze doar pe oferirea unei hrane sănătoase, de calitate, cât mai variată.
Nu în ultimul rând, trebuie să știi că dacă vei exagera cu controlul asupra porțiilor de mâncare ale copilului riști să-l predispui spre diverse tulburări alimentare.
Care sunt motivele pentru care ai noștri copii pot ajunge să aibă un apetit exagerat
Mesele și gustările copilului nu sunt ordonate Dacă acestea nu i se oferă copilului într-un mod predictibil, el va ajunge să se simtă nesigur și să-i fie teamă că nu va primi mâncare. Din acest motiv, poate să-și dezvolte un apetit exagerat.Îi va fi greu să se controleze, întrucât nesiguranța și lipsa unui program al meselor îl vor determina ca, atunci când are mâncarea în față, să mănânce atât de mult cât poate. Ca să nu ajungeți în această situație, străduiește-te ca, încă de la o vârstă fragedă, copilul să știe când este timpul meselor și când trebuie să-și ia gustarea. De asemenea, fii atentă și nu ceda insistențelor copilului, când acesta îți va cere de mâncare în afara meselor principale sau gustărilor. Pentru a evita acest lucru, poți să-i oferi preparate cât mai hrănitoare, care să-l facă să se simtă sătul și să aibă energie. Copilul mănânca în fața ecranelor Studiile din domeniu au arătat că micuții care au obiceiul să mănânce în fața televizorului sau calculatorului, fără să stea la masă, vor ajunge să mănânce mai mult și să aibă un apetit mai mare decât al acelor ce nu au acest obicei. Explicația pentru acest fenomen este următoarea: odată ce se află concentrat la televizor sau la calculator, copilul nu mai este receptiv la semnalele pe care le trasmite creierul. Astfel, copilul va continua să mănânce și dacă nu îi mai este foame la un moment dat. De noi depinde să ne familiarizăm copiii cu mâncatul la masă, nu în fața ecranelor. Așa aceștia vor reuși să fie mai atenți la ce și cum mănâncă și vor recepționa corect semnalele trimise de creier, legate de faptul că s-au săturat sau că le este sete. Îți controlezi prea mult copilul în timp ce mănâncă Chiar dacă îți dorești să-ți obișnuiești copilul să se orienteze numai spre alimente sănătoase, să mestece încet, să nu bea apă în timpul mesei etc. experții ne sfătuiesc să nu insistăm prea mult în acest demers. Dacă vom proceda astfel, copilul se va simți controlat, va crede că nu avem încredere în el și că-i numărăm fiecare înghițitură. În acest context, el poate ajunge să fie dornic să mănânce mult mai mult când va avea ocazia. Mult mai bine va fi să-i permiți copilului să-și pună el în farfurie, lăsându-l pe el să decidă ce și cât vrea să mănânce. „Misiunea” ta ar trebui să se concentreze doar pe oferirea unei hrane sănătoase, de calitate, cât mai variată. Nu în ultimul rând, trebuie să știi că dacă vei exagera cu controlul asupra porțiilor de mâncare ale copilului riști să-l predispui spre diverse tulburări alimentare. |
Citește continuarea pe Qbebe: http://bit.ly/2YxmXga
Aceste ZODII trec printr-o TREZIRE SPIRITUALĂ puternică până la finalul lunii OCTOMBRIE 2024
5 ZODII CHINEZEȘTI care atrag NOROCUL și DRAGOSTEA până la finalul lunii octombrie 2024