Tot ce trebuie sa stii despre alaptat - Pagina 3 din 3 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Tot ce trebuie sa stii despre alaptat

Credit foto: Image by Michal Fošenbauer from Pixabay

Sa muncesti si sa alaptezi … cea mai mare provocare

Unele mame se intorc la munca foarte repede dupa ce nasc, iar alaptatul la san devine o provocare. In acest caz, iti trebuie multa determinare si dorinta sa continui sa alaptezi precum si o pompa de san.

Iti trebuie o pompa buna, eficienta cu care sa ai rezultate rapide. Laptele rezultat se pune la frigider pentru a se mentine proaspat pana la urmatoarea alaptare.

Atunci cand se poate, asigura-te ca poti sa te retragi undeva intr-un colt intim sau zona curata pentru aceasta manevra atunci cand esti la job. Daca esti inteles si apreciat, ti se va acorda sprijinul respectiv. Trebuie sa folosesti pompa de san ca sa mulgi sanii cat lipsesti ca sa ii mentii in activitate si sa aduni laptele pretios pentru copil, ca sa ii lasi stoc acasa in biberon mentinut tot la frigider si apoi incalzit inainte de servire.

De ce totusi sa alaptezi la san?

Citind cele de mai sus, unele femei insarcinate pot aprecia ca e o mare bataie de cap sa alaptezi la san. Insa este important de stiut ca, dincolo de faptul ca laptele de mama este cea mai buna sursa de nutritie pentru copil, ofera cea mai incredibila experienta de atasament mama-copil. Nu este nimic care sa se compare cu senzatia pe care o femeie o simte cand doi ochisori mici se uita fix la ea, abandonandu-se total in bratele ei, asa de aproape de chipul ei. Nu vei regreta vreodata niciun moment petrecut cu copilul tau iar alaptatul este primul mod de a trai aceasta satisfactie. Asadar, propune-ti sa alaptezi cat mai mult timp, nu doar pentru sanatate, dar si pentru relatia afectiva dintre tine si copil. Vei invata sa il iubesti si mai mult de la zi la zi!

Incurajeaza-ti si alte prietene sa alapteze la san; le poti recomanda acest articol sau altele similare din alte surse pe aceasta tema. Daca vei studia statisticile cu privire la beneficiile alaptatului la san asupra evolutiei copilului, nu iti va mai trebui altceva ca sa te decizi.

Sigur ca sunt situatii in care laptele se opreste inainte ca tu sa fi vrut acest lucru. Accepta natura si legile ei nescrise si ai incredere ca cel mic va fi in siguranta si hranit cu lapte formula care in ziua de azi este foarte bun, plin cu nutrienti esentiali. Important este sa reusesti macar in prima luna sa alaptezi la san, pentru acel colostru care numai in prima saptamana de viata poate fi obtinut din laptele matern si dat copilului prin supt, dar si pentru stabilirea conexiunii emotionale cu copilul tau. Bucura-te de bebelusul tau!

Image by Michal Fošenbauer from Pixabay

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 20/11/2022