Alaptarea este plina de proprietați miraculoase. Iata una demonstrata de un studiu publicat in luna septembrie, conform careia activeaza gene ce ii determina pe bebelusi sa fie mai puțin reactivi la stres. Afla in continuare concluziile detaliate ale cercetarii si ce beneficii minunate poate oferi alaptarea.
Studiu despre alaptare si genetica
Se cunoaste deja ca exista multe beneficii fizice si mentale pe care le ofera alaptarea atat pentru mama cat si pentru bebelus. Este insa posibil sa se datoreze unor modificari la nivel genetic induse de alaptare? Iata ce susțin concluziile unei cercetari stiințifice.
Cercetarea a fost publicata in data de 26 septembrie 2018 in revista Pediatrie, fiind condusa de doctorul Barry M. Lester, totodata director al Spitalului pentru Femei si Copii al Centrului Brown pentru Studiul Copiilor Expusi Riscului si profesor de psihiatrie si pediatrie in cadrul Scolii Medicale a Universitații Brown.
Restul echipei a fost formata din: Elisabeth Conradt, profesor asistent de psihologie in dezvoltare in cadrul Universitații Utah, doctor Linda LaGasse si James Padbury, medic in cadrul Spitalului pentru Femei si Copii, doctor Edward Tronick din cadrul Universitații Boston Massachusetts si doctor Carmen Marsit din cadrul Universitații Emory.
Profesorul Lester a declarat urmatoarele: „am descoperit faptul ca ingrijirea materna modifica activitatea unei gene in randul bebelusilor, ceea ce regleaza raspunsul fiziologic al copilului la stres, in special eliberarea de hormon cortizol.”
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.
Acum sunt citite aceste articole