Ce trebuie sa stii despre tampoane. Prima menstruatie nu trebuie sa te ia prin surprindere - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ce trebuie sa stii despre tampoane. Prima menstruatie nu trebuie sa te ia prin surprindere

Sfatulparintilor » Adolescenți » Educație sexuală » Ce trebuie sa stii despre tampoane. Prima menstruatie nu trebuie sa te ia prin surprindere
menstruatie - tampoane - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - city-corner-1492380_1920

Prima menstruatie te poate lua prin surprindere. Nu vei fi nici prima femeie, nici ultima care „o pateste”, insa nu trebuie sa fie ceva care sa te rusineze. Femeile se confrunta lunar cu ea de cand au aparut pe pamant. In vremurile stravechi, femeile egiptene isi puneau in vagin papirus, iar femeile asiatice utilizau frunze moi si muschi pentru a preveni patarea.

 

In zilele noastre, tampoanele intime sunt mult mai confortabile si mult mai eficace. Iata ce trebuie sa stii despre tampoanele intime.

 

  1. Trebuie schimbate regulat

Chiar daca absorb foarte bine si sunt rezistente, tampoanele trebuie schimbate periodic pentru a preveni aparitia sindromului de soc toxic. Atunci cand folosesti un tampon intern, bacteriile din interiorul vaginului se pot inmulti necontrolat si pot elibera toxine care sa ajunga in sange, determinand sindromul socului toxic.

 

 

  1. Nu utiliza tampoane interne daca nu esti la menstruatie

Chiar si in cazul in care secretia vaginala este mai abundenta, tampoanele interne nu se utilizeaza decat cand esti la menstruatie. In celelalte cazuri, poti folosi absorbante care sa protejeze lenjeria intima.

 

 

  1. In unele tari, tampoanele sunt considerate obiecte de „lux”

In timp ce, cele mai multe dintre femei considera tampoanele si absorbantele un obiect de igiena, in alte tari, sunt considerate obiecte de „lux” si sunt taxate ca atare. Daca in Canada si Marea Britanie a fost eliminata taxa, in Statele Unite se fac demersuri in acest sens.

 

  1. Tampoane inteligente

Desi suna bizar, in curand vor aparea tampoanele inteligente care vor putea analiza sangele menstrual de infectii, probleme de fertilitate, pH si chiar endometrioza.

 

  1. Alte variante de protectie intima

In afara tampoanelor intime, mai exista, desigur, absorbantele. Acestor doua versiuni clasice li se adauga acum mai modernele cupe menstruale, bureti marini si chiar lenjeria intima absorbanta. Cea mai mare raspandire in randul tinerelor pare sa o aiba cupele menstruale, considerata cea mai sigura forma de protectie impotriva scurgerilor.

 

Sursa: webmd.com

Data articol: 05/12/2017