Shop
Ultimele 100 de articole

Tot ce trebuie sa stiti despre Evaluarea Nationala si Bacalaureat 2014

07 mai 2014, , Vizualizări:
examen bac

Stim ca nimic nu este mai important pentru un parinte decat educatia copilului sau, de aceea, Rentrop & Straton vine in ajutorul comunitatii de parinti din Romania, cu un proiect nou www.PortalInvatamant.ro

 

Platforma este destinata elevilor din invatamantul primar, gimnazial si liceal, parintilor lor, dar si cadrelor didactice, care pot afla in cel mai scurt timp modificarile Legii Educatiei, informatii despre codul etic al profesorilor, dar si despre teze, simulari, Evaluare Nationala 2014 si Bacalaureat 2014.

 

Anul scolar 2013-2014 este anul in care au fost introduse cele mai multe modificari legislative in Educatie, care pot influenta rezultatele obtinute de copiii dvs. la examenele importante din viata lor. Portalinvatmant si-a propus sa vina in ajutor si sa prezinte modele de subiecte, exercitii practice si interactive si modalitati rapide de a dobandi mai usor materia greoaie si stufoasa care le este predata la scoala.

 

 

In premiera in acest an scolar a fost introdusa Evaluarea Nationala pentru elevii de clasa a II-a, a IV-a si a VI-a, care are rolul de a verifica nivelul la care se afla micutii dupa parcurgerea primilor ani de scoala, dar si de a-i familiariza pe acestia cu atmosfera de examen, inca de la o varsta frageda. In plus, aceste evaluari care ii nemultumesc si ii ingrijoreaza pe parinti, deoarece considera ca cei mici nu sunt inca pregatiti pentru astfel de examinari, au scopul de a-i pregati pe copii cu evaluarea de tipul testelor PISA, care urmeaza sa fie implementata in cativa ani si in Romania.

 

Evaluarea Nationala 2014 reprezinta urmatorul hop din viata copiilor dvs. iar portalinvatamant prezinta informatii si modele de subiecte care sa ii ajute sa obtina nota 10 la examen, nota de care au nevoie cu atat mai mult in acest an scolar, cand admiterea la liceu a fost de asemenea modificata.

 

Daca aveti copii in clasa a VIII-a probabil stiti deja ca media la Evaluarea Nationala va conta in proportie de 75% in acest an pentru admiterea la liceu, fata de 50% cat valora pana anul trecut. Astfel, media anilor de gimnaziu va cantari doar 25% la repartizarea copiilor la liceu.

 

Examenul de bacalaureat a ramas neschimbat in acest an, dupa mai multe incercari care l-au schimbat din temelii in ultimii 10 ani, insa este cel mai important prag din viata unui elev, iar nivelul de dificultate al subiectelor ar putea pune piedici carierei la care viseaza copilul dvs.

 

 

Pentru a va asigura ca sunteti tot timpul la curent cu cele mai importante etape si modificari pe care Ministerul Educatiei le introduce inainte de Bacalaureat, puteti urmari www.portalinvatamant.ro  , unde gasiti zilnic:

 

– modele de subiecte pentru bacalaureat si evaluare nationala

– exercitii rezolvate la matematica

– capcanele gramaticii limbii romane

– modalitati si taxe de inscriere la bacalaureat si evaluare nationala

– meditatii gratuite

– programa scolara

– materii eliminate de la bacalaureat

– discipline la care se sustine bacalaureatul

– informatii, stiri si comentarii despre tot ce se intampla in invatamantul romanesc

Cuvinte cheie: , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.