Ce mi-ar placea sa fac pentru tot restul vietii mele fara sa ma plictisesc? - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ce mi-ar placea sa fac pentru tot restul vietii mele fara sa ma plictisesc?

Sfatulparintilor » Adolescenți » Educație adolescenti » Ce mi-ar placea sa fac pentru tot restul vietii mele fara sa ma plictisesc?
Conferintele BookLand Evolution 2020

Marti, 3 martie 2020, Conferintele BookLand Evolution (editia a 7a) demareaza la Bucuresti cu 7 speakeri exceptionali. Inscrierile online au depasit deja asteptarile, tinerii dorind sa se lase inspirati de recomandarile acestora in a-si indeplini visul.

Sute de liceeni si studenti sunt asteptati marti, 3 Martie, in Bucuresti la Teatrul Nottara – sala Horia Lovinescu (Bd. General Gh. Magheru nr. 20, sector 1), in intervalul orar 09:30-13:00, pentru a asculta si a interactiona cu profesionisti consacrati, veniti sa-i incurajeze sa imbratiseze educatia si sa-si alcatuiasca un sistem corect de valori si referinte.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

Conferintele BookLand Evolution din Bucuresti (val primavara) ii aduc in prim plan pe: Maia Morgenstern, Puya, Andreea Rosca, Raed Arafat, Liviu Mihaiu, Andrei Paunescu si Gabriel Diaconu.

Maia Morgenstern – Actrita: „De indata ce am descoperit bucuria de a citi, de a invata, de a afla lucruri noi, de a-mi imagina prin intermediul teatrului, prin intermediul filmelor si prin intermediul cartilor, am invatat sa ma bucur, sa zbor, sa plutesc, sa inot, sa plonjez in lumea culturii. Cultura inseamna tot ce ne inconjoara!”

Puya – Interpret muzica hip-hop: „Daca vrei sa ai succes trebuie sa gandesti astfel: ‘Ce mi-ar placea sa fac pentru tot restul vietii mele fara sa ma plictisesc?’. Multi se uita la oamenii care au bani si vor sa faca exact ce fac aceia, fara sa se intereseze daca jobul in sine le place sau nu / li se potriveste sau nu. Entuziasmul e motorul care te face sa treci peste problemele oricarui inceput de drum. Stiu ca acum influencerii si influentatul sunt la moda dar experienta personala e cea mai importanta. E bine sa gresesti greselile tale nu pe ale altora. ‘Greseala’ are o conotatie negativa cand de fapt e calea spre invatare. Pana si in Geneza scrie: ‘Dumnezeu a facut lumea … a vazut ca e bine si a continuat.’ A face, a observa si a trage o concluzie personala inseamna, de fapt, invatare. Eu sunt produsul unui sir lung de greseli pe care, bineinteles, nu le stie nici dracu’ pentru ca toti se concentreaza doar pe succesul meu de acum. Iar asta e o greseala :). Nu s-a intrebat nimeni oare ce faceau influencerii si speakerii motivationali inainte sa dea sfaturi? Oare au ascultat alti influenceri?”

Andreea Rosca – Jurnalist, Scriitor, Fondator The Vast&The Curious: „Dedicam muncii o treime din viata. Daca nu gasim ceva care ne intereseaza, de care ne pasa si la care putem fi buni, acesta treime poate fi un chin. Trebuie sa continuam sa cautam, sa incercam si sa credem. Nu e un drum drept si nimeni in afara de noi nu poate sti mai bine ce este acel ceva.”

Raed Arafat – Secretar de Stat in Ministerul Afacerilor Interne, Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta: „Cred intr-o temeinica pregatire si dedicare meseriei pe care vrei sa o practici. Tinerii au nevoie de modele si de mentori care sa-i atraga si sa-i ghideze in evolutia lor, invatandu-i cum sa treaca peste lipsa de incredere in sine sau in viitor.”

Liviu Mihaiu – Director editorial: „La ora asta, a fi educat nu mai este o valoare in Romania, de aceea toti oamenii instruiti pleaca. Practic e cea mai mare criza a fondului in raport cu forma. Eu nu cred ca tara aceasta are viitor fara o investitie masiva in educatie.”

Andrei Paunescu – Muzician, Scriitor, Jurnalist, Cadru didactic si Caricaturist: „Este cautata cartea, mai putin cautata decat alte dati, dar n-are cum sa dispara bucuria de a avea in mana o carte cu foaia de hartie, cu fosnetul ei si cu independenta pe care ti-o da, pentru ca unei carti nu i se termina niciodata bateria, nu i se strica niciodata afisajul si nu ti-o poate denatura nimeni prin tot felul de programe si pacaleli informatice, asa incat e mai putin numeroasa decat in alte dati, dar armata cartii ramane in picioare.”

Gabriel Diaconu – Medic psihiatru, Rocker si Scriitor: „Despre copii și adolescenti se scrie si se dezbate mult, mult mai mult decat se asculta sau se observa. Sa educi generatiile care vin e un deziderat care nu poate fi lasat in seama unor oameni fara alfabetul necesar.”

In 2020 conferintele poposesc in 25 orase, reunind 20,000 liceeni si studenti cu 200 speakeri si oferindu-le o oportunitate excelenta de dezvoltare prin discutii libere.

Intrarea este LIBERA! Insa orice donatie pentru renovarea scolilor din mediul rural este apreciata!

Data articol: 25/02/2020