Cum să alegi adidașii potriviți pentru copii pentru a merge la școală - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cum să alegi adidașii potriviți pentru copii pentru a merge la școală

Sfatulparintilor » Adolescenți » Comportament și dezvoltare » Cum să alegi adidașii potriviți pentru copii pentru a merge la școală
Cum să alegi adidașii potriviți

Pentru a pregăti copilul să meargă la școală trebuie să ne gândim la uniformă, la ce merge în ghiozdan, la rechizite școlare, la o posibilă gustare și la haine și încălțări copii. Pentru cele din urmă, cea mai obișnuită alegere sunt adidași băieți și fete, în principal pentru că copiii practică educația fizică într-o perioadă a zilei, se joacă cu colegii lor și aleargă mult. Având în vedere acest lucru, am creat acest ghid pentru a vă ajuta să alegeți încălțări copii potrivite pentru mersul la școală.

Există câteva puncte principale la care ar trebui să le acorzi atenție atunci cand alegi adidași băieți sau adidași fete, cei cu care poate merge, alerga și juca în liniște, fără ca dezvoltarea și confortul picioarelor să fie afectate.

Trebuie să fie flexibili

Prima caracteristică atunci când alegeți adidași băieți sau adidași fete potriviți pentru copii pentru a merge la școală este ca aceștia să fie flexibili, pentru a garanta confortul picioarelor și pentru ca copilul să se poată mișca liber. Să știi că o pereche de încălțări copii flexibile nu sunt cei care se desprind de pe picior. Flexibilitatea încălțămintei se verifică prin îndoirea și răsucirea acesteia, dar chiar și așa, pantoful trebuie să fie fix pe copil, cu spațiu doar pentru ca copilul să își poată mișca degetele de la picioare.

Pielea trebuie să respire

Picioarele copiilor transpiră foarte mult pentru că aceștia se mișcă și se joacă mult. De aceea, este recomandat să poarte șosete din bumbac care absorb transpirația picioarelor și adidași cu material respirabil, astfel încât să nu simtă că piciorul îi este prea fierbinte și incomod. De asemenea, este important ca aceste încălțări copii să nu fie purtați zilnic pentru ca bacteriile și ciupercile pot prolifera. Pentru a evita acest lucru, este important să scoateți branțul din perechea de adidași băieți sau adidași fete și să îl lăsați să se aerisească separat. 

Atenție la talpă

Talpa este una dintre părțile căreia ar trebui să acorzi mai multă atenție atunci când alegi
incaltaminte copii pentru copilul tău, deoarece este esențial ca aceștia să aibă caneluri. Ele împiedică copilul să alunece în timp ce se joacă sau aleargă și oferă mai multă aderență. În plus, este important ca talpa să absoarbă impactul și să poată ține pasul cu creșterea în greutate a copilului și să nu afecteze spatele sau genunchii pe termen lung.

Alegeți mărimea cu înțelepciune

Primul nostru sfat pentru mărime este să nu cumpărați încălțări copii cu o mărime sau două mai mari doar pentru că vă gândiți că cel mic se va bucura mai mult timp de ele. Pantofii largi sunt incomozi și incorecți din punct de vedere anatomic, ceea ce duce adesea la probleme de mers. Mai presus de toate, un pantof de mărime nepotrivită poate provoca răni grave și poate duce la accidente. Cumpără mărimea perfectă pentru moment, ceea ce înseamnă că vârful degetelor copilului nu ar trebui să atingă vârful pantofului. Un spațiu confortabil trebuie menținut în față, suficient pentru ca degetele de la picioare să se miște liber și să nu atingă partea din față a pantofului. Acest lucru este important pentru că, odată cu mișcările naturale ale mersului, piciorul este întotdeauna aruncat înainte.

Implicați copilul în decizie

Chiar dacă adulții aleg cel mai bun model după o mie de criterii tehnice selectate manual, copiii sunt cei care vor purta de fapt adidașii. Așadar, permiteți-i să participe activ la alegere și luați în considerare cu adevărat opinia. Acest lucru are un efect prețios asupra dezvoltării și chiar ajută la căutarea unui pantof care să nu se piardă în spatele dulapului. Chiar dacă modelul este bun, confortabil și potrivit: dacă copilul nu vrea să-i poarte, nu prea aveți ce să faceți. Este bine să oferiți copilului șansa să aleagă pentru el pentru că se va simți ascultat, va învăța să ia decizii și independent.

Data articol: 02/03/2022