Relația mamă-fiică este unică, iar preocuparea ta este să faci tot ce ține de tine să îți vezi fetița fericită, liniștită, dornică să descopere lumea din jur, să învețe mereu lucruri noi și să se pregătească încet-încet pentru noile etape din viața ei. Parcurge cu atenție articolul de mai jos pentru a descoperi sfaturile psihologilor legate de ceea ce ar trebui să facă o mamă pentru a se asigura că fiica ei va beneficia de o dezvoltare emoțională sănătoasă, ce îi va permite să se adapteze în cele mai variate situații, să devină tot mai independentă, mai încrezătoare și mai capabilă să-și împlinească visele.
Sprijin emoțional
Unul dintre lucrurile de care o fiică are mare nevoie de la mama ei este să simtă că aceasta îi este un adevărat partener, căruia îi poate împărtăși tot ceea ce o preocupă. În special în situațiile în care micuța ta se confruntă cu o povară emoțională, să te simtă aproape va fi esențial pentru a-și regăsi echilibrul și pentru a depăși cu mai multă ușurință momentele dificile. De altfel, indiferent de vârsta pe care o are o fiică, să știe că mama sa îi este alături când se află în situații pline de provocări o va ajuta să simtă pe deplin că are pe cineva care o iubește și o susține necondiționat.
De exemplu, un studiu a analizat reacția unor fete adolescente (cu vârsta medie de 15 ani) expuse unui factor de stres: să vorbească în public. Mamele și fiicele au dezvăluit date legate de cât de apropiată era relația dintre ele, iar oamenii de știință au urmărit modul în care fiicele au reacționat la factorul de stres în condițiile în care mamele lor le-au ținut de mână sau dacă au stat pur și simplu lângă ele, în liniște. S-a avut în vedere răspunsul galvanic al pielii fetelor, ca indicator al unei reacții generate de sistemul nervos parasimpatic în condiții de stres.
Constatările specialiștilor au fost următoarele:
- Când mamele își țineau fiicele de mână, acestea aveau un nivel de anxietate mai scăzut decât al celor care aveau mamele lângă ele, dar fără să le ia de mână
- Între mamele și fiicele care aveau o legătură emoțională puternică s-a putut sesiza că există această conexiune chiar și dacă mamele nu își țineau fetele de mână
- O relație solidă între mame și fiice le poate ajuta pe acestea din urma în cazul provocărilor de ordin emoțional
Citește continuarea pe Qbebe: https://cutt.ly/inuQkCP
Urari de Craciun. 100 de mesaje de Craciun pentru iubit/iubita, familie si prieteni
HOROSCOPUL CRACIUNULUI 2024. Cum iti este CRACIUNUL in functie de ZODIE?
Ce inseamna cand versi cafeaua