Obiceiuri care iti pot imbunatati relatia - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Obiceiuri care iti pot imbunatati relatia

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Casnicie si cuplu » Obiceiuri care iti pot imbunatati relatia

Chiar si in sanul celor mai bine sudate cupluri apar frictiuni si invinuiri reciproce pe masura ce trec anii. Poti folosi acest plan pentru a elimina obiceiurile care iti deterioreaza casnicia.

Multi oameni isi folosesc inceputul de an pornind noi proiecte sau incercand sa scape de lucrurile pe care nu le mai folosesc. Insa, cei mai multi oameni considera ca dragostea este mai importanta decat orice pe lumea aceasta, iar daca ai gasit-o esti doar pe jumatate norocos in cazul in care nu stii cum s-o pastrezi. Iata ce ar trebui sa faci pentru a elimina unele dintre lucrurile generatoare de tensiune:

 

1. Schimbati sarcinile din gospodarie

Uneori, sotiei ii vine sa se urce pe pereti cand se uita in chiuveta si vede ca are de spalat toate acele vase din ea. Insa, probabil, aceleasi sentimente le traieste si sotul de fiecare data cand trebuie sa plimbe cainele familiei. Asa ca ce-ar fi ca pentru o zi sa faceti schimb de sarcini? S-a descoperit ca persoanele aflate in cuplurile puternice petrec timp gandindu-se la cum ar putea sa-i faca viata mai usoara partenerului/rei.

 

 

2. Faceti-va planuri de weekend in avans

„Dar saptamana abia a inceput”, ai putea obiecta. Exact! Planificarea te ajuta ca lista de sarcini sa nu-ti rapeasca tot weekend-ul. Uite cum poate arata o astfel de planificare: scrie tot ce trebuie facut. Decide ce puteti face impreuna si ce poti face singur/a si seteaza un dead-line, astfel incat sa stii cand incepe distractia. Apoi aranjeaza o iesire in doi in oras. Intreaba-ti partenerul/a daca este vreun film nou pe care vrea sa-l vada sau daca a auzit de un nou restaurat si i-ar placea sa-l incerce. Asa veti scapa de rutina, va veti simti plini de viata cand veti experimenta lucruri noi. In plus, anticipatia acelor momente va va umple de nerabdare si incantare.

 

 

3. Incepeti de dimineata

Trezeste-te mai devreme cu 30 de minute decat de obicei si, inainte ca macar sa te gandesti la verificarea mail-ului concentreaza-te pe persoana de langa tine. Daca faceti si amor este excelent. Daca nu, macar beti-va cafeaua impreuna. Toate cuplurile au nevoie de cateva momente in care sa se gandeasca doar la ele.

 

 

4. Deconectati-va

Nimeni nu neaga faptul ca te distrezi uitandu-te la filmuletul amuzant pe care colegul de la birou ti l-a trimis. Insa nu poti fi si conectat la partener si sa privesti astfel de filmulete in acelasi timp (decat daca le urmariti si va distrati impreuna). Sunt atat de multe de facut in ziua de azi incat parteneri se pot ignora, de multe ori fara intentie. Mai bine renuntati la PC, laptop si smartphone-uri si ascultati-va unul pe celalalt. Timpul petrecut astfel impreuna este nepretuit.

 

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 12/02/2013