Ai GRETURI in sarcina? Nu te ingrijora. Nu esti singura. Greturi dimineata atunci cand esti gravida sunt un simptom des trait in sarcina. Desi nu toate femeile experimenteaza aceste neplacute stari, in alte cazuri fenomenul de greturi in sarcina poate dura intreaga zi, timp de mai multe luni.
Intrucat cauzele exacte care declanseaza greturi in sarcina sunt necunoscute, remediile greturilor de dimineata variaza si au diferite grade de eficienta. Nu se pot lua doctorii antivomitive in sarcina, asa cum nu trebuie sa se ia nici un fel de medicamente fara avizul medicului. Este indicat, astfel, sa cauti remedii naturale pentru a depasi cu bine lunile neplacute ale primului trimestru de sarcina.
Urmareste dezvoltarea bebelusului tau pas cu pas in GHIDUL Sarcina pe saptamani!
S-a dovedit ca un ritm de viata sanatos asigura sanse mari pentru o nastere sanatoasa. Daca esti sanatoasa inainte de a ramane gravida si continui sa iti respecti corpul si sa ii asculti nevoile si in timpul sarcinii, vei avea riscuri mai mici sa ai greturi dimineata. Abordarea cea mai practica este sa fii atenta la corpul tau si la ce iti semnaleaza el ca vrea.
Exista o serie de schimbari ce au loc in corpul tau de femeie gravida care afecteaza sistemul digestive si astfel se ajunge si la greturi in sarcina si la vomitat.
Aceste schimbari sunt:
Schimbari hormonale
Schimbari de metabolism
Schimbari ale mediului intern al corpului
Schimbari in nivelul de sange
Stresul emotional, grijile, anxietatea
Cresterea sensibilitatii la mediu si la toxine care include si la anumite mirosuri
Greturi in sarcina. Cum sa le diminuezi?
1. Asculta-ti corpul si mananca intuitiv, in rest, misca-te cat mai mult, pretuieste-te, rasfata-te.
2. Mananca la ore regulate. Un stomac gol se va comporta neplacut. Nu sta mai mult de 3 ore nemancata fara macar o gustare sanatoasa.
3. Mananca cantitati mici de mancare. Daca vei manca prea mult, vei avea greata si vei fi balonata.
4. Mananca mancare simpla, neprocesata, pregatita in casa.
Daca mananci mancaruri grele, serioase, procesate, ti se va accentua greata. Fereste-te de mancaruri cremoase, mese consistente, mancare condimentata sau exotica, fast food cu grasime sau cafea, in special cappuccino sau caffe latte. Mancarurile greu de digerat stau in stomac si iti dau stare de rau. Mancarurile nedigerate sau cele care au toxine, conservanti, aditivi artificiali pot creste greata pentru ca acum corpul tau este mult mai sensibil la mediu. Alimentele integrale precum cerealele, painea prajita, cartof, orez, legume fierte, peste alb la gratar cu lamiae, fructe proaspete, legume crude sau salatele sunt toate optiuni bune.
5. Evita alimentele la care esti sensibil, alergic sau ai intoleranta la ele. Evita si toate alimentele care au grad de risc in timpul graviditatii cum sunt toate tipurile de branza preparate, procesate.
6. Mananca ceva imediat ce te trezesti chiar daca nu iti este foame; o bucata de fruct, o felie de paine prajita, niste migdale crude sau nuca cruda.
Citeste continuarea: 1 2