Nume: Am 48 de ani și sunt casato... - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Nume: Am 48 de ani și sunt casato…

Sfatulparintilor » Specialist relatii, cuplu, dinamica sexuala » Nume: Am 48 de ani și sunt casato…

Am 48 de ani și sunt casatorită de doi ani cu un barbat divortat de două ori având câte un copil din cele două căsnicii.
Prima soție (din perioada studenției) locuiește într-unalt oraș iar ce-a de-a doua (locuieșe foarte aproape de noi) era divorțată și cu un copil de șapte ani când s-a căsătorit cu soțul meu ,apoi au mai avut un copil împreună dar au divorțat după alțișapte ani
După doi ani de la ultimul divorț ne-am cunoscut noi, după patru ani ne-am căsătorit și acum avem doi ani de căsnicie.
Copiii lui sunt mari acum,studenți,ne înțelegem bine,cel mai mic (19 ani,student ) vine aprope zilnic la noi,soțul meu este un tată iubitor și are o relație foarte frumoasă cu ei.
Problema mea este aceea că, deși soțul meu a divorțat acum mai bine de opt ani, fosta soție continuă să -l caute (sub pretextul că au de discutat despre copil) îl solicită financiar în plus față de obligațiile lui,și asta îl enervează pentru că oricum îl ajută suplimentar, și eu, la rândul meu, am grijă de el (când îi cumpăr soțului meu câte ceve îi iau și copilului,îl luăm cu noi în excursii, facem vacanțele împreuă). Mă deranjează că soțul meu nu are tăria să-i spună că este excesivă în pretenții, iar când ne-am căsăstorit nu a avut curajul să-i spună că și-a schimbat statutul (a aflat cu totul întâmplător și a fost foarte furioasă). Mă deranjează că este atât de slab în fața ei, simt că încă îl domină și-l controlează.
Îl văd pe soțul meu că îl deranjează că fosta soție merge în excursii, că se descurcă financiar chiar mai bine decât el și cu toate astea îl solicită în plus; are grijă de ea mai mult decât de copil (face sport, merge la spectacole). Cu toate acestea nu are curaj să-i spună.
Recent foata soție l-a invitat la un eveniment social unde ea era în plin plan și sotul meu s-a dus. M-a deranjat foarte mult acest lucru, i-am spus că normal ar fi fost să mă anunțe și pe mine și să fi mers împreună, aș fi felicitat-o și aș fi cunoscut-o și eu în mod oficial, așa cum ar fi firesc. Nu are nicio justificare să participe la program cu fosta soție și pe mine să mă anunțe ulterior (de frică să nu aflu din altă parte), în schimb chiar eu l-am încurajat să discute cu ea strict pe probleme legate de responsabilitățile față de copil.
M-am certat cu soțul meu pe tema relației și a atitudinii față de fosta soție, mi-a spus că aduc în relația noastră ”mizerii” și că asta poate să efecteze pe termen lung, iar eu i-am spus că nu am făcut decât să-i spun ceea ce simt și cum văd eu lucrurile și ce mă deranjează. Nu v-am spus că după căsăstoria noastră locuim la mine, avem condiții foarte bune (eu am o afacere) și doar eu achit toate costurile legate de casă pentru că el are un venit mai mic, trebuie să-și întrețină și cei doi copii și am înțeles aceste greutăți încă înaine de căsătorie, sunt lucruri pe care mi le-am asumat și nu mă deranjează în schimb mă deranjează tot ce v-am descris mai sus.
Îmi este greu pentru că nu știu cum să reacționez în continuare de aceea mi-ar fi de neprețuit opinia dumneavoastră și vă mulțumesc

Data articol: 13/11/2012