Profită de zilele însorite de toamnă si lasă-ti copilul să petreacă cât mai mult timp în aer liber, în parc. Miscarea, expunerea la razele ultraviolete si oxigenarea intensă de care are parte când se joacă în natură îl ajută să se dezvolte armonios.
Îl fereste de rahitism
Pielea copiilor este fragilă si se arde usor de la soare, de aceea multi părinti reactionează excesiv de prudent si îi protejează pe cei mici cu creme speciale, de fiecare dată când ies la joacă. Această măsură, în cele mai multe cazuri justificată, si-a arătat deja efectele negative în tările din Occident. Tot mai multi copii suferă de rahitism din cauza carentelor de vitamina D, vitamină care se sintetizează în prezenta soarelui, doar dacă pielea nu este acoperită de creme cu filtru solar. Toamna nu se mai pune problema arsurilor solare, de aceea, poti profita din plin de efectul benefic al ultravioletelor care permit organsimului sa sintetizeze vitamina D, poreclită ti „vitamina soarelui”.
Contribuie la dezvoltarea scheletului
Fără vitamina D, calciul nu se asimilează în organism, iar problemele se extind la sănătatea oaselor. Scheletul este cel mai bogat depozit de calciu al organismului, iar dacă apare un deficit de calciu în sânge, balanţa se echilibrează prin scoaterea calciului din oase şi punerea lui în circulaţia sanguină. Din acest motiv, scheletul se fragilizează şi, în timp, se deformează dacă apar carenţe pe termen lung. Iar fără vitamina D, apar tulburări ale metabolismului calciului. Ca urmare, calcifierea oaselor copiilor devine defectuoasă, iar urmările vizibile ale acestei deficienţe sunt coastele „evazate”, deformările picioarelor (sub formă de X sau sub formă de paranteze) şi afectarea coloanei vertebrale (scolioză şi cifoză). Cele mai multe îmbolnăviri de rahitism apar, de regulă, toamna şi iarna şi la copiii născuţi în aceste anotimpuri, fiindcă vitamina D nu se sintetizează în absenţa razelor ultraviolete.
Existenta vitaminei D si a calciului este deci, esentială pentru dezvoltarea armonioasă a adultilor de mai târziu, iar copiii trebuie să se joace în aer liber, măcar o oră pe zi, pentru a-si asigura doza necesară de vitamina D.
Suplimentele alimentare, metoda sigură
Cu mult timp în urmă, singura cale de luptă contra rahitismului era uleiul de peşte. Astăzi, sunt mai multe şi mai promiţătoare. Dezvoltarea armonioasă a copiilor poate fi sustinută cu ajutorul unor suplimente alimentare complexe, special conceptute pentru cei mici. Produsul Cod Liver Oil de la Secom®, contine 1225 mg de acizi grasi Omega3 pe lingurită si adaos de vitamine A, D, E, pentru potentarea efectelor benefice ale acizilor grasi Omega 3. Produsul Cold Liver Oil poate fi administrat ca tratament complementar în vindecarea rahitismului cauzat de expunerea insuficientă la razele solare sau în caz de aport insuficient de vitamina D din alimente. În plus, produsul ajută la mentinerea densitătii osoase prin stimularea absorbtiei intestinale a calciului si a fosforului, dezvoltă inteligenta copiiilor prin îmbunătătirea performantelor cognitive, de concentrare si de memorare si stimulează refacerea tesuturilor. Mai mult, Cod Liver Oil reduce simptomatologia în infectiile virale cu virusurile hepatitice B si C. Administrarea poate fi simplă, sau produsul poate fi amestecat cu băutura preferată a copilului. Gustul Cod Liver Oil este de căpsune, iar produsul ajunge până la 95 de zile de administrare. Cod Liver Oil este recomandat de Societatea Română de Pediatrie.
Detalii despre produsele Secom® poti obtine accesand www.secom.ro. Pentru întrebari suna gratuit la serviciul nostru de consultanta naturopata, telverde: 0800 873 266, iar pentru concursuri si articole noi, viziteaza oricand pagina de Facebook a companiei.