Va recomandam o reteta delicioasa, usor de preparat: minitarte cu branza.
Ingrediente
300 g faina
200 g unt la temperatura camerei
1 galbenus
2 linguri cu smantana
4 linguri cu zahar
1 zahar vanilat
1 varf cutit de praf de copt
1 praf de sare
CREMA
400 g branza de vaci
3 oua
1 lingurita scortisoara
3 linguri de gris
5 linguri zahar pudra
1 lingura miere de albine
zahar vanilat
Mod de preparare
Amestecam toate ingredientele in afara de faina, adaugam faina treptat si framantam pana obtinem un aluat omogen, invelim coca in folie alimentara si dam la rece 1 ora.
Crema
Ouale le mixam cu zaharul, adaugam branza si restul de ingrediente, amestecam bine si dam la rece 30 min. Intindem coca intr-o foaie si decupam formele de tarta (eu am folosit un pahar)
Le asezam uniform in forme (le intindem cu mana in interior) rupem surplusul de pe margini, intepam cu o furculita la baza si adaugam cate 1 lingura de crema.
Deasupra facem un grilaj din aluat si dam la cuptorul preincalzit cca 30 min. (sa se rumeneasca deasupra)
Le lasam sa se raceasca in forme.