Oricât de multe ai cunoaşte sau ai citi despre protecţia solară, parcă niciodată nu e de ajuns. De la an la an se schimbă normele în ceea ce priveşte cremele de protecţie. În Statele Unite, de exemplu, este interzisă sintagma „rezistantă la apă” pe cremele de protecţie solară, tocmai pentru ca oamenii să nu cadă în ispită de a nu mai aplica un nou strat de cremă după intrarea în apă şi pentru a proteja eficient pielea.
Iată 5 sfaturi de la doctor Oz pentru o protecţie solară optimă:
1. Alege o cremă cu factor de protecţie SPF 30
Citeşte eticheta şi alege produsele care oferă protecţie împotriva ultravioletelor A dar şi ultravioletelor de tip B. Atenţie, factor SPF 30 nu înseamnă de două ori mai puternic decât un factor SPF 15.
2. Foloseşte ca măsură un păhărel de tequilla
Pentru a fi sigur că ai aplicat stratul optim, imaginează-ţi că poţi umple un păhărel de tequilla cu cantitatea de cremă pe care vrei să o foloseşti. Aplică crema înainte de a ieşi din casă, chiar şi dacă este înnorat. Dacă mergi la plajă, reînnoieşte stratul de cremă la fiecare două ore sau imediat ce ieşi din apă, sau dacă ai transpirat abundent.
3. Poartă haine protectoare
Nu ieşi din casă fără să protejezi capul şi n-ar fi rău să cumperi haine care sunt confecţionate din fibre rezistente la ultraviolete.
4. Nu uita trusa de protecţie solară
De fiecare dată când ieşi la plajă, în parc sau la picnic, nu uita trusa de protecţie solară. Aceasta trebuie să conţină cel puţin un tub de cremă cu factor de protecţie UV, pălării, şepci şi ochelari de soare.
Deşi, în fiecare an, se înregistrează peste 3,5 milioane de cazuri de cancer de piele, sunt multe lucruri pe care le poţi face pentru a preveni îmbolnăvirea.
Tu cum te protejezi împotriva soarelui?