În fiecare zi primim noi informaţii despre alimentele antioxidante şi puterea lor de a menţine şi îmbunătăţi starea de sănătate. Cu toate acestea, un studiu recent sugerează că prea mult dintr-un lucru bun ar putea să fie dăunător sănătăţii.
Cercetătorii de la Universitatea de stat din Ohio susţin că au descoperit o potenţial periculoasă „parte întunecată” a pigmenţilor ce se află în morcovi, scrie The Huffington Post.
Ei au ajuns la concluzia că în situaţia în care organismul absoarbe prea mult din betacarotenul ce se găseşte în principal în morcovi, ar putea împiedica vitamina A să se absoarbă în corp. Vitamina A este esenţială pentru menţinerea sănătăţii ochilor, oaselor şi pielii, precum şi pentru sistemul imunitar şi metabolism. Dacă absorbţia vitaminei A
este blocată, acest lucru ar putea conduce la o serie de boli.
Un pericol ar putea fi un risc sporit de cancer pulmonar. Potrivit unui studiu, persoanele care consumă betacaroten sunt mai predispuse la această maladie decât cele care nu consumă alimente cu acest pigment.
Citeşte mai mult pe RTV
Credit foto: freestockphotos.biz
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!