Cât de mult trebuie să ne sperie exploziile solare - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Cât de mult trebuie să ne sperie exploziile solare

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » Cât de mult trebuie să ne sperie exploziile solare

Activităţile solare recente au stârnit un interes major printre oameni din lumea întreagă care se aşteaptă la explozii solare. Exploziile solare au generat o adevărată isterie, aşa cum se întâmplă, în general, cu evenimentele care se bucură de atenţia excesivă a mass media. Pe de o parte, exploziile solare au fost privite, potrivit profeţiilor din 2012, ca fiind începutul sfârşitului, pe de altă parte unele persoane priveau spre cer plini de curiozitate şi nerăbdătoare apariţia unei lumii interesante. Deşi, s-au dat diferite explicaţii tehnice, sunt o mulţime de oameni care n-au înţeles dacă exploziile solare sunt sau nu periculoase.

 

Ce sunt exploziile solare? Ar trebui să fie privite cu îngrijorare?

Exploziile solare sunt erupţii de energie solară care au loc periodic. Dacă se întâmplă ca pământul să fie în calea acestor explozii solare câmpul magnetic care îl înconjoară poate fi lovit. De asemenea, exploziile solare pot afecta comunicarea şi sateliţii GPS. Ceea ce dă peste cap avioanele şi toate celelalte vehicule care depind de tehnologia GPS. Şi animalele care depind de câmpul magnetic al pământului pentru a se deplasa au şanse mari să se rătăcească. Un exemplu în acest caz sunt balenele care îşi pierd simţul direcţie şi eşuează pe uscat. Prin urmare, exploziile solare pot afecta un număr mare de astfel de animale.

Oameni, în cel mai rău caz, rămân fără electricitate, fără comunicaţie şi fără navigare. Vestea bună este că până în ultimii zeci de an pământul n-a fost afectat în acest mod. Vestea proastă este că oamenii de ştiinţă se aşteaptă ca aceste explozii solare să continue până în 2013 inclusiv.

 

Cea mai mare explozie solară din istorie a avut loc în 1859 a fost şi prima observată de către Richard Christopher Carrington. Din fericire pentru oamenii acelor vremuri, ei nu au fost deloc afectaţi ci doar s-au bucurat de lumina uluitoare care a fost vizibilă în toată lumea. Din nefericire pentru noi, cei din ziua de azi, suntem dependenţi de electricitate şi o explozie similarea ne-ar lăsa în beznă.

 

Singura alternativă, ar fi tehnologia bazată pe resursele regenerabile. Însă, această opţiune este destul de scumpă, întrucât este o tehnologie relativ nouă, ceea ce înseamnă că nu poate fi folosită la nivel de mase. NASA continuă să monitorizeze suprafaţa soarelui, în căutarea exploziilor solare încercând să afle când şi cum vom fi loviţi.

 

Data articol: 24/04/2012