Alergiile de primăvară sunt de cele mai multe ori cauzate de polen. Există şi alergii la mucegaiurile de flori, dar cel mai frecvent incriminat este polenul. Prof. dr. Bradu Iamandesc, medic primar alergolog, a prezentat pentru RTV.NET ce înseamnă aceste alergii la polen, cum ar putea fi prevenite şi cel mai important cum le putem trata.
„Alergia este o reacţie a unui organism care îşi exercită proprietăţile imunităţii, de protecţie, creând o reacţie de inflamaţie, la nivelul ţesuturilor cu bariere (precum pielea şi mucoasele) contra unor substanţe care sunt tolerate de toată lumea în afară de alergicul propriu-zis. Cu alte cuvinte, alergia este un exces de zel al imunităţii. Deci, imunitatea nu se exercită aşa cum este la omul normal împotriva unor duşmani cum ar fi virusurile, bacteriile, ciupercile şi celulele tumorale se exercită şi asupra unor substanţe inocente, care practic nu deranjează pe nimeni în afară de aceşti bolnavi alergici”, a spus profesorul.
Cea mai mare parte a populaţiei suferă de alergiile la polen care afectează căile respiratorii şi mucoasa oculară. „Când vorbim de alergiile de primăvară avem în vedere un grup de simptome, cauzate de polenuri, care afectează de regulă mucoasele şi mai ales mucoasa nazală şi oculară, cauzând aşa numitele rinoconjuctivite, dar şi mucoasa bronhiilor, cauzând crize de astm”, a precizat Iamandescu.
Citeşte articolul întreg, pe www.rtv.net
Horoscop sezonul Săgetător noiembrie-decembrie 2024. Ce caută sufletul nostru?
3 ZODII CHINEZEȘTI care atrag SUCCESUL financiar în săptămâna 18-24 noiembrie