Una dintre cele mai vii preocupări ale gospodinelor, în preajma sărbătorilor de Paşte, este vopsirea ouălor. Pentru cele care nu au timp să gătească sau care nu se pricep la înroşirea ouălor, există în comerţ ouă gata fierte şi vopsite. Nutriţioniştii spun că acestea nu sunt periculoase pentru sănătate, însă nu le recomandă copiilor şi persoanelor în vârstă. „Ouăle fierte pot fi păstrate la rece fără nicio problemă, pentru că nu se alterează. Ele nu conţin substanţe chimice. Sunt păstrate bine, igienizate, fierte bine şi păstrate la rece. Nu ridică niciun fel de probleme, însă nu le recomand copiilor, persoanelor în vârstă şi
bolnavilor”, a declarat, pentru RTV.NET, medicul nutriţionist Aurelia Zugravu.
Cât priveşte metodele de vopsire a ouălor, aceasta spune că metodele tradiţionale, cu foi de ceapă, sfeclă, frunze de nuc, ceai negru sunt foarte bune, însă nici vopseaua din comerţ nu este de evitat. „Vopselurile sunt verificate, numai că trebuie ne asigurăm să nu intre în interiorul oului. Dacă oul s-a spart, iar vopseaua a pătruns în interior, ea nu face rău, având în vedere cantitatea foarte mică de vopsea. De asta sunt mai bune ouăle vopsite din comerţ, pentru că
interioul lor nu este atins de vopsea”, a explicat Aurelia Zugravu.
Citeşte articolul întreg, pe: www.rtv.net