DESI MAI TOATA LUMEA ESTE OBISNUITA SA ASOCIEZE ZAHARUL CU CEEA CE REPREZINTA ZAHARUL DE MASA(ZAHAROZA),DE FAPT EXISTA MAI MULTE TIPURI DE ZAHARURI AVAND GRADE DIFERITE DE INDULCIRE.CEA MAI „DULCE”FORMA DE ZAHAR ESTE FRUCTOZA(CONTINUTA IN FRUCTE SI MIERE),ABIA APOI ZAHAROZA(PRINCIPALUL COMPONENT DIN TRESTIA DE ZAHAR SI DIN SFECLA DE ZAHAR),GLUCOZA(DIN MIERE,FRUCTE SI LEGUME),MALTOZA(CEREALE)SI LACTOZA(DIN LAPTE).ALATURI DE AMIDON,ZAHARURILE SUNT CARBO HIDRANTI CARE FURNIZEAZA ENERGIE.IN TIMPUL DIGESTIEI ZAHARURILE SUNT TRANSFORMATE IN GLUCOZA,CARE ESTE ELIBERATA APOI IN SANGE SI PURTATA APOI IN ORGANISM CA UN COMBUSTIBIL PENTRU MUSCHI,ORGANE SI CELULE.INSA ZAHARUL IN SINE NU FURNIZEAZA VITAMINE SI MINERALE SI NICI FIBRE,DE ACEEA ESTE BINE SA TE ASIGURI CA IN DIETA COPILULUI DULCIURILE,GUSTARILE SI BAUTURILE DULCI NU INLOCUIESC ALIMENTELE NUTRITIVE.
NOROCUL favorizează aceste 3 ZODII în săptămâna 25 noiembrie – 1 decembrie 2024
Luna nouă în Săgetător: 1 decembrie 2024. Ce schimbări ne așteaptă?