DIGESTIA OULUI SE FACE OARECUM USOR.EL EXCITA MAI PUTIN SECRETIA GASTRICA DECAT CARNEA.TOTUSI CEL MAI BINE TOLERAT ESTE OUL FIERT MOALE.CONSUMUL DE OUA TREBIE SA FIE REDUS PENTRU PERSOANELE IN VARSTA,MAI ALES LA CEI CARE SUFERA DE COLESTEROL RIDICAT,AFECTIUNI INFLAMATORII SI LITIAZA BILIARA.ACELASI LUCRU ESTE VALABIL SI PENTRU COPII.OUALE SUNT MULT MAI FOLOSITE IN REGIMURILE HIPOSODATE SI CURELE DE ALBUS FIERT SUNT FOARTE BUNE IN TRATAMENTUL OBEZITATII.OUL ESTE SARAC IN NUCLEOPROTINE,ASADAR ESTE INDICAT CA INLOCUITOR DE CARNE IN GUTA SI HIPERURICEMIE.SUNT O SURSA IMPORTANTA DE PROTEINE,MINERALE(FIER SI CALCIU),DAR SI DE VITAMINE(A,D,E,B).CANTITATILE DE VITAMINE DIM OUA VARIAZA IN FUNCTIE DE SPECIE,DE HRANA DAR SI DE INGRIJIRE A GAINILOR.ASTFEL,DE EXEMPLU, VARA OUALE SUNT DE 2-4 ORI MAI BOGATE IN VITAMINELE A SI D DECAT IARNA.UN DEZAVANTAJ ESTE DAT DE CANTITATEA MARE DE COLESTEROL,IN MEDIE CONTINE O CANTITATE DE 0,4 g PENTRU UN OU DE GAINA SI MAI MARE PENTRU UNUL DE RATA.GLUCIDELE SE REGASESC IN CANTITATI MICI IN ALBUS SI DELOC IN GALBENUS.