CONSTRUCTORII DE PIRAMIDE DIN EGIPTUL ANTIC CONSUMAU USTUROI,CEAPA SI RIDICHII PENTRU PREVENIREA BOLILOR CONTAGIOASE.DE ASEMENEA,LEGIUNILE ROMANE FOLOSEAU CANTITATI INSEMNATE DE USTUROI IN ALIMENTATIE.IN ACELE VREMURI USTUROIUL ERA RECOMANDAT IN TRATAREA A PESTE 60 DE BOLI.INTRODUCEREA CU REGULARITATE A USTUROIULUI SI A CEPEI IN ALIMENTATIE CONTRIBUIE LA ASIGURAREA BUNEI FUNCTIONARI A ORGANELOR TUBULUI DIGESTIV,LA CONSOLIDAREA REZISTENTEI FATA DE AGRESIUNI MICROBIENE SI VIROTICE,LA REGENERAREA NORMALA A DERMEI SI LA MENTINEREA TENULUI FRUMOS.PRINCIPALUL COMPONENT AL USTUROIULUI ESTE ALICINA,SUBSTANTA CU UN PUTERNIC EFECT ANTIBIOTIC.ACEST COMPUS REZULTA IN URMA ACTIUNII UNEI ENZIME-ALINAZA-ASUPRA ALINEI DIN COMPOZITIA PLANTEI.ESTE DE REMARCAT SI CONTINUTUL APRECIABIL DE SELENIU.USTUROIUL ESTE UN VERMIFID,FORTIFIANT,LAXATIV,DIURETIC,ANTISEPTIC,BACTERICID,REZOLUTIV,EXPECTORANT,FEBRIFUG,TONIC MUSCULAR,HIPOTENSOR,ANTIREUMATISMAL,ANTIASMATIC,DETOXIFIANT,SUDORIFIC,ARE EFECT ANTIHELMINTIC SI ANTICARCINOGENETIC,FIIND SI AFRODISIAC.
CONTINE VITAMINELE B1 SI C,PRECUM SI O SERIE DE ELEMENTE CA:BROM,COBALT,IOD,MAGNEZIU,SILICIU SI ZINC.