CULTIVAT INCA DIN CELE MAI VECHI TIMPURI PENTRU FRUNZE SI RADACINA,PATRUNJELUL CONTINE UN PUTERNIC COMPLEX DE VITAMINE(A,B,C,K,E),MINERALE(CALCIU,FOSFOR,MAGNEZIU,POTASIU,CUPRU,SULF,IOD),AMINOACIZI SI CLOROFILA,BENEFICE PENTRU MENTINEREA STARII DE SANATATE A ORGANISMULUI. RADACINA DE PATRUNJEL AJUTA LA DIMINUAREA AFECTIUNILOR DIGESTIVE,A BRONSITEI SI A DIVERSELOR PROBLEME ALE TRACTULUI URINAR.CALCIUL AJUTA LA DEZVOLTAREA OASELOR SI FORMAREA DINTILOR,MAGNEZIUL AJUTA LA FIXAREA CALCIULUI IN OASE,IAR IODUL AJUTA LA BUNA FUNCTIONARE A GLANDEI TIROIDE.CONTINUTUL BOGAT IN VITAMINELE A SI C AJUTA LA ELIMINAREA TOXINELOR DIN ORGANISM.
ATAT FRUNZELE,CAT SI RADACINA SE INTREBUINTEAZA IN DOMENIUL CULINAR,OFERIND AROME SPECIALE SUPELOR,SOSURILOR SI SALATELOR.CA SI PASTARNACUL, RADACINA DE PATRUNJELUL POATE FI INTRODUSA IN ALIMENTATIA BEBELUSILOR INCA DIN PRIMELE ETAPE DE DIVERSIFICARE.