Remediile naturiste fac minuni cu organismul dumneavoastra si va amelioreaza starea generala de sanatate. Plantele va ajuta atat in situatii mai putin dificile, cum ar fi o durere de cap sau o arsura la stomac, cat si in cazul afectiunilor grave, venind sa suplineasca tratamentul medicamentos. Principiile lor active fac din plante o adevarata comoara pentru organismul uman. In functie de problemele pe care le aveti, alegeti plantele care va ajuta!
Protejati-va stomacul
Morcov – daca aveti arsuri la stomac, sucul de morcovi va va ajuta cu siguranta. Beti zilnic, pe stomacul gol, 250 ml de suc proaspat.
Obligeana – regleaza acidul gastric si este de folos in balonare, gastrita, colicile gastrointestinale, tuberculoza intestinala si orice alte afectiuni ale aparatului digestiv, precum si in cancerul de colon. Se pune la macerat de cu seara o lingurita cu radacina maruntita de obligeana in 250 ml de apa rece. Dimineata, se da in clocot, se filtreaza si se beau 2-3 inghitituri din acest ceai inainte si dupa fiecare masa.
Papadie – pulberea din frunze si radacini uscate este recomandata pentru remedierea digestiei lente. Administrarea pulberii de papadie se face sub forma de capsule.
Par puternic
Brusture – frunzele si radacinile acestei plante previn matreata, stimuleaza cresterea parului si intaresc radacinile firelor de par. Daca vreti sa nu mai aveti probleme cu caderea parului, masati pielea capului de 2-3 ori pe saptamana cu ulei de brusture. Cand va spalati pe cap, clatiti-va parul cu ceai de brusture, preparat astfel: 3-4 linguri de radacina maruntita fiarta 15 minute in 500 ml de apa.
Urzica – si aceasta planta combate matreata, avand in plus un efect de eliminare a excesului de sebum. Puneti 100g de frunze si radacini maruntite intr-un vas cu 500 ml de apa rece si 500 ml otet de vin. Fierbeti la foc mic 20 de minute si spalati-va parul cu acest extract, frictionand la radacina.
Sani fara probleme
Tei – daca aveti dureri de sani provocate de mastoza fibrochistica, beti zilnic 2-3 cani cu ceai din florile acestei plante pentru ca are efect calmant. Puteti pune pe sani cataplasme cu ceai de tei.
Galbenele si tuia – alifia cu extract de tuia si unguentul din flori de galbenele sunt foarte bune pentru tratarea nodulilor la sani, avand efect antiinflamator.
Picioare usoare
Menta – un efect tonic asupra picioarelor umflate il are uleiul din aceasta planta, deoarece alunga oboseala si stimuleaza circulatia sangelui. Faceti zilnic un masaj usor cu ulei de menta!
Patlagina – puneti zilnic pe picioare cataplasme cu frunze zdrobite, deoarece sucul acestora trateaza inflamatiile si umflaturile.
Reumatism
Coada-calului – decoctul se prepara dintr-o lingurita cu planta maruntita, fiarta in 250 ml de apa 20 de minute. Se beau 2-3 cani de ceai pe zi, inainte de masa. Se pot pune si comprese cu plante oparite la aburi.
Tataneasa – se aplica pe zona afectata cataplasme cu frunze proaspete oparite cu apa clocotita. Cataplasmele se pun calde.
Musetel – se umple o sticla de plastic cu flori proaspete de musetel, marunt tocate, si se toarna peste ele ulei de masline presat la rece. Acesta trebuie sa acopere cu un centrimetru florile. Se lasa la macerat 14 zile, agitandu-se de 3-4 ori pe zi. Se strecoara si se pune intr-o sticla de culoare inchisa. Se pastreaza la frigider si se face frectie pe zona afectata.
Prietenele femeilor
Anason – deoarece contine estrogeni naturali, este bun in amenoree, sindrom premenstrual si la menopauza. Se beau zilnic 2-3 cani cu ceai.
Galbenele – au o multime de proprietati, fiind excelente in tratarea afectiunilor feminine. Printre acestea, se numara declasarea menstruatiei, tratarea candidozei si a dismenoreei.
Sanziene – trateaza afectiunile vezicii urinare si stimuleaza secretia ovariana, fiind un remediu bun in cazul chisturilor ovariene. Preparati o infuzie dintr-o lingura de floare maruntita, oparita cu 250 ml de apa si tinuta la infuzat 10 minute. Beti zilnic 2-3 cani cu ceai.
RETROGRADUL lui MERCUR din 25 NOIEMBRIE poate AGITA aceste 3 ZODII
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025