- Sticlele si borcanele nu se vor crapa atunci cand turnati in ele lichide fierbinti, daca asezati sub ele lame de cutit.
- Paharele puse unul intr-altul care s-au intepenit, nu trebuiesc fortate, pt a nu se crapa, mai simplu turnati in paharul din interior apa rece, iar paharul din exterior asezati-l intr-un vas cu apa calda(nu fierbinte).
- Sarea de bucatarie (un varf de cutit) si o lingura de otet puse in apa de spalare impiedica decolorarea puloverelor de lana.
- Bulionul ramas in cutie se pastreaza mai bine daca este transferat intr-un pahar, acoperind bulionul cu un strat subtire de ulei
- Daca aveti umezeala in dulapul din bucatarie, puneti in el un bulgare mic de var nestins.
- Un vas cu zahar ars , fierbinte, pus in frigiderul scos din priza si dezghetat, absoarbe orice miros.
- Produsele lactate nu se pastreaza la lumina, deoarece aceasta favorizeaza distrugerea vitaminei B2.
- Pentru ca pestele sa se poata curate mult mai usor de solzi, se tine inainte timp de 10 min intr-un vas cu apa calduta.
- Mancarurile nu se reincalzesc direct la foc, ci pe un vas cu abur, caci altfel pierd din substantele nutritive, mai ales vitaminele.
Acum sunt citite aceste articole