Uleiul de migdale este unul din cele mai populare uleiuri vegetale, uleiul de migdale este utilizat atat ca baza pentru diverse combinatii cu uleiuri volatile in aromaterapie, cat si ca atare in special pentru protectia pielii.
Uleiul de migdale – Istoric: Uleiul de migdale este folosit din cele mai vechi timpuri pentru masajul pielii corpului si a fetei, fiind usor absorbabil de catre piele si un foarte bun emolient, nutritiv, lasand pielea stralucitoare, moale si frumoasa dupa masaj. Uleiul de migdale este un bun lubrifiant, combate inflamatia si pruritul la nivelul pielii, uleiul de migdale fiind bun pentru toate tipurile de piele, dar in special cea uscata. De asemenea uleiul de migdale este cunoscut ca oferind un aspect tineresc al pielii la persoanele care il folosesc in mod constant pentru masaj. Uleiul de migdale este folosit insa si pentru masajul parului, precum si in scop alimentar, fiind foarte bogat in principii nutritive.
Uleiul de migdale
Uleiul de migdale – beneficii si utilizare
Uleiul de migdale imbunatateste circulatia limfei prin masaj si reda stralucirea pielii. Uleiul de migdale are efect de inmuiere profunda si intensa a pielii, scade inflamatiile si iritatiile prezente pe piele, scade procesul de imbatranire al pielii. Uleiul de migdale netezeste ridurile, prin folosirea indelungata si are efecte bune in cazul pielii uscate si crapate, intareste firul de par, facandu-l puternic si stralucitor, favorizeaza ceresterea parului. In cazul uzului intern uleiul de migdale, imbunatateste functiile digestive, reduce colesterolul sanguin, hraneste creierul si sistemul nervos, dinamizeaza inteligenta, reduce durerea si contracturile musculare.
Uleiul de migdale favorizeaza cresterea parului
Uleiul de migdale poate fi folosit si pentru masajul podoabei capilare, deoarece intareste firul de par, facându-l puternic si stralucitor. De asemenea uleiul de migdale, favorizeaza cresterea parului. Folosit ca aliment, uleiul de migdale este bogat in substante nutritive, fapt care duce la imbunatatirea functiile digestive, accelerand tranzitul intestinal lent.