Iti trebuie pentru blatul mare:
6 oua
6 linguri cu zahar tos
6 linguri cu faina
2 linguri cu ulei
1 praf de sare
Iti trebuie pentru blatul mic:
3 oua
3 linguri cu zahar tos
3 linguri cu faina
1 lingura cu ulei
1` praf de sare
Iti trebuie pentru crema
1 l frisca
2 cani cu zahar
4 oua
3 pachetele zahar vanilat
2 plicuri cu gelatina
ananas (din compot sau proaspat)
Iti trebuie pentru sirop:
1 cana cu zahar
1 cana cu apa
siropul ramas de la ananas
vanilie
PREPARARE BLATURI:
1. separi albusurile de galbenusuri
2. bati galbenusurile cu praful de sare si uleiul
3. bati albusurile spuma, apoi adaugi treptat din cantitatea de zahar, pana se intareste bezeaua; iei din cantitatea de bezea si o adaugi treptat la crema de galbenusuri, presari si faina in ploaie amestecand usor.
4. coci cele 2 blaturi in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu.
PREPARARE CREMA:
Pe baie de abur se bat ouale cu zaharul pana ce compozitia capata un aspect cremos, spumos; cat se raceste un pic, dizolvam gelatina in putina apa, apoi se toarna in fir subtire in crema .
Combinam apoi cu frisca batuta bine si adaugam ananasul taiat bucati mici.
ASAMBLARE TORT:
1. Taiem cate putin din cele 2 blaturi; le taiem pe fiecare in 3 bucati, le insiropam.
2. Umplem fiecare tort cu crema, apoi le unim obtinand un om de zapada
3. Il imbracam in frisca.
4. Din bucatile ramase (cand am taiat din blaturi) improvizam o caciula
5. Decoram cu frisca colorata cu cacao, caciula o imbracam tot in frisca colorata
6. Nasul il facem dintr-o bucatica de coaja de portocala
7. Nasturii ii obtinem din frisca colorata sau bombonele de ciocolata
8. Matura poate fi facuta din coaja de portocala sau tot din frisca colorata
RETROGRADUL lui MERCUR din 25 NOIEMBRIE poate AGITA aceste 3 ZODII
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025