Pui cu ciuperci in vin alb - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Pui cu ciuperci in vin alb

Sfatulparintilor » Fără categorie » Pui cu ciuperci in vin alb
  • Ingrediente

    2-3 bucati piept de pui fara os
    2 linguri unt sau margarina si ulei de masline
    1 cana ciuperci taiate
    3 linguri faina
    1/2 cana supa de pui
    1-2 linguri zeama de lamaie
    2 linguri vin alb

  • Mod de preparare


    Amestecati intr-un vas supa de pui cu zeama de lamaie si vinul alb. Lasati sosul deoparte. Dati pieptul de pui prin faina. Pastrati restul de faina pentru mai tarziu. Incingeti uleiul intr-o tigaie si puneti pieptul de pui.
    Prajiti bine pe ambele parti, apoi asezati puiul pe o farfurie. In aceeasi tigaie folosita pentru pui adaugati untul si ciupercile. Rumeniti 2-3 minute untul si ciupercile. Acoperiti ciupercile cu faina ramasa si mai prajiti 1 minut. Turnati sosul de vin peste ciuperci si amestecati constant pana se ingroasa.
    Daca doriti adaugati patrunjel proaspat.
  • Mod de servire

    Pentru servit, turnati 1-2 linguri din sosul obtinut peste pui; Puteti adauga o rosie proaspata taiata in patru sau sote de fasole verde taiata bucati (fasolea verde se prajeste 2-3 minute in unt sau ulei de masline).
    Alte retete recomandate:  

Data articol: 28/01/2011