Astazi vorbim despre legume si verdeturi mai greu agreate de catre copii, dar atat de sanatoase pentru dezvoltarea lor: morcovul, mararul si patrunjelul. Va propunem o solutie foarte buna de a gati pentru copii o mancare nu doar sanatoasa dar si foarte gustoasa.
Cine nu a auzit de proprietatile miraculoase ale morcovului, ca sursa de vitamina A, de betacaroten ( un foarte important compus anticancerigen), de zinc, bor, calciu, cupru si fier?! Morcovul mai contine vitaminele C, B1, B2 si saruri minerale precum magneziu, potasiu, sodiu si fosfor. Deci, este clar pentru noi, parintii, faptul ca trebuie sa gasim o formula care sa ne ajute sa introducem cat mai des morcovul in alimentatia copiilor nostri.
Pe de alta parte, mararul vine si el cu surse foarte importante de vitamina A, B6, C, calciu, fier, acid folic, potasiu, magneziu, zinc si fosfor. In plus, mararul este cunoscut drept un adevarat protector al sistemului digestiv: il apara de indigestii, reuce senzatia de voma si regleaza eventualele alte neplaceri ale unui stomac sensibil.
Despre patrunjel stim cu totii ca reprezinta un furnizor principal de vitamina C; 100gr de patrunjel contin cam de patru ori mai multa vitamina C decat o portocala! In plus, este incarcat de vitamine si provitamine, cum ar fi calciu, magneziu, potasiu, fosfor, cupru, sulf si clorofila. Mai putem adauga si un continut bogat de vitamina B12 si proprietati antialergice, intarind sistemul imunitar si avand un rol antiseptic al sistemului digestiv.
Este clar ca morcovul, mararul si patrunjelul trebuie sa-si faca loc cu orice pret in alimentatia copiilor nostri. Va propunem o reteta de chiftelute de pui, in care puteti ingloba toate aceste componente, obtinand un fel de mancare gustos si cu mare trecere la copii, caruia ii putem adauga un mare plus de vitamine astfel:
Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 2