Halloween 2024 - 31 octombrie. Semnificațiile SPIRITUALE ale celei mai MISTICE nopți din an - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Halloween 2024 – 31 octombrie. Semnificațiile SPIRITUALE ale celei mai MISTICE nopți din an

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » Halloween 2024 – 31 octombrie. Semnificațiile SPIRITUALE ale celei mai MISTICE nopți din an
Credit foto: ID 51501756 © Alexander Raths | Dreamstime.com

Sărbătoarea Halloween se apropie. Deși în România, Halloween-ul este, în general, hulit, el are o semnificație spirituală aparte. Sărbătoarea Halloween este în 31 octombrie și vine mereu cu promisiunea a ceva uimitor care te așteaptă după colț.

Octombrie este special.

Octombrie este luna tranziției. În octombrie, clima se schimbă, frunzele își schimbă culoarea, iar zilele devin mai scurte. Știi că vine iarna, dar acesta e timpul schimbării. Anticipează viitorul, și asta contează. Imaginează-ți ce minuni ne-ar putea aștepta!

Horoscop de Halloween 2024: Energii fermecătoare sau înfricoșătoare cu Soarele, Luna și Mercur în intensul Scorpion?

Cum a început totul.

Halloween nu este o sărbătoare recentă. Este plină de semnificații simbolice. Desigur, provine din Europa și exista cu mult înainte de creștinism. Vorbim despre vechii europeni care aveau o legătură intimă cu natura—pământul, copacii, și cerul. Da, ai ghicit—vorbim despre păgâni!

Sfârșitul vechiului.

Acum, să nu te sperii—păgân nu înseamnă ce s-ar putea să crezi. Traducerea literală a „păgânului” este „om de la țară”. Nimic periculos aici. La urma urmei, cu toții am fost cândva oameni de la țară—orașele sunt o creație recentă. Aici ne referim la picți (popor antic care a trăit pe teritoriul Scoției), celți antici, etc. Aveau tradiții și valori diferite cu privire la Halloween. De fapt, le urmăm tradiția și astăzi. Pe atunci, în limba lor, se numea Samhain, adică „sfârșitul verii”.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 27/10/2024