Elemente-cheie de design pentru o baie cu dimensiuni reduse - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Elemente-cheie de design pentru o baie cu dimensiuni reduse

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Utile, idei pentru casa » Elemente-cheie de design pentru o baie cu dimensiuni reduse
design pentru o baie
Credit foto: Envato

Spațiul dintr-o baie cu dimensiuni reduse poate fi ușor pus în evidență cu ajutorul unor elemente-cheie de design. Alegerea corectă a mobilierului, a accesoriilor, dar și a paletei de culori contribuie la funcționalitatea, dar și la felul în care arată acest loc din casă. Micile detalii fac diferența și reușesc să dea încăperii o notă specială de design și să o transforme, de altfel, într-un loc de relaxare. Chiar dacă poate părea o provocare la prima vedere, amenajarea unei băi cu dimensiuni reduse nu este un proces complicat și nu trebuie să se încadreze neapărat într-un buget ridicat. În cazul în care te pregătești să treci printr-o astfel de experiență, este recomandat să ai în vedere anumite lucruri tocmai pentru a profita la maximum de spațiul pe care îl ai la dispoziție. 

Alegerea potrivită a obiectelor sanitare

Atunci când vorbim de o baie cu dimensiuni reduse, alegerea obiectelor sanitare joacă un rol important. Se poate merge în această situație pe obiecte sanitare compacte și cu un profil redus, așa cum se menționează în acest articol util. Ideea de bază este ca obiectele alese să nu ocupe prea mult loc, dar în același timp să ofere funcționalitate și un aspect plăcut. Poți opta pentru o toaletă suspendată, o cabină de duș în loc de cadă, tocmai pentru a economisi spațiul din această cameră. Chiuveta nu trebuie neapărat să respecte modelul clasic, ci poate să aibă o formă geometrică inedită. De altfel, se poate folosi o chiuvetă de sine stătătoare pe un raft sau o chiuvetă de baie cu dulapuri de depozitare încorporate. Este recomandat să se țină cont de aceste detalii tocmai pentru ca obiectele să se încadreze în spațiul dorit, dar și să ofere locului un aspect estetic special. 

Dulapuri suspendate sau rafturi încorporate

Piesele de mobilier, așezate strategic în anumite locuri astfel încât să nu incomodeze, sunt un plus pentru o încăpere care nu se bucură de prea mult spațiu, dar care poate deveni cu ușurință una dintre cele mai frumoase camere din casă. Poți opta în această situație pentru un mobilier făcut la comandă, care să se încadreze în cerințele tale. Ca să economisești din spațiu, te poți orienta către un dulap de baie cu oglindă, reușind astfel să bifezi două lucruri în același timp. O altă variantă ar fi corpurile suspendate pe pereți sau rafturile încorporate, astfel încât să ai cât mai mult spațiu de depozitare la dispoziție. 

Accesorii speciale și mici spații de depozitare 

Produsele de îngrijire și prosoapele lăsate la întâmplare în baie pot lăsa un aspect de dezordine. Ca să elimini din start acest lucru, te poți folosi de mici trucuri pentru o bună organizare. Este necesar să se amplaseze spații de depozitare, care să ocupe puțin spațiu, dar care să fie și practice. Se pot folosi cutii sau coșuri suspendate din plastic pe pereți, recomandă cei de la apartmenttherapy.com. Pe lângă faptul că este o idee accesibilă din punct de vedere financiar, nu va influența dimensiunea locului și îți va aduce și utilitatea dorită. În plus, în amenajare poți miza pe culori deschise, alb, bej sau nuanțe pastelate, tocmai pentru a reda iluzia unui spațiu mai generos. Poți aduce o pată de culoare prin decorarea cu tot felul de accesorii practice, cum ar fi suporturile pentru prosoape sau dozatoarele de săpun amplasate pe perete. 

Sursa foto: Envato

Cuvinte cheie:
Data articol: 11/06/2024