Amenajarea camerei copilului poate fi o adevărată provocare dacă nu știți de unde să începeți. De la patul copii, până la dulapuri, biblioteca adecvată și alte spații de depozitare, trebuie să vă gândiți bine la mobilierul pe care îl achiziționați, astfel încât să fie o investiție de durată și folositoare. Dacă, să spunem, că mare parte din camera sa este deja pregătită, iar acum tot ce v-a rămas de adăugat este un birou pentru studiu, atunci stați cu noi. În rândurile ce urmează vă vom ajuta să alegeți biroul de copii potrivit pentru cel mic. Să începem!
Înainte să cumpărați un birou copii pentru micuțul familiei, este important să știți că există mai multe tipuri pe piață. În funcție de nevoile copilului, alegeți în consecință. Cele mai populare modele de astfel de birouri sunt cele simple, tip masă, cu sertare, la set cu scaunul, sau cele reglabile. În continuare, vă vom vorbi despre avantajele fiecăruia, pentru a face alegerea perfectă.Birou simplu
Biroul de copii simplu, tip masă, este alegerea potrivită pentru un copil ce a trecut de vârsta de 10 ani. De aici încolo, el va începe să fie mai organizat și să își aranjeze de unul singur cărțile, caietele sau planșele de colorat. Nu va mai avea nevoie de asistența dumneavoastră, ca părinte. Biroul tip masă oferă mult spațiu de relaxare pentru picioare și arată minimalist. Se va potrivi de minune cu orice tip de design al casei și îi va fi de folos tot timpul. Neavând rafturi sau sertare atașate, acest tip de birou se va asorta bine cu o bibliotecă sau etajeră suspendată, pentru cărțile și manualele copilului. Luați în calcul toate nevoile celui mic înainte de achiziție.
Birou cu sertare
Biroul cu sertare este, poate, cel mai folositor dintre toate modelele existente. Indiferent de vârsta micuțului, el se va bucura de mai mult spațiu de depozitare, într-un cadru elegant și ordonat. Sertarele îi vor da voie copilului dumneavoastră să își sorteze rechizitele după bunul plac, astfel încât să le găsească în timp record când are nevoie de ele. În acest cadru, nu veți mai avea nevoie de o bibliotecă sau etajeră, cum menționasem la modelul precedent. Piesa de rezistență va fi biroul în sine, ce îl va învăța pe prichindel să fie organizat, pe cât posibil, asezat pe langa un pat de copii. Un sertar poate fi alocat manualelor, un altul caietelor, și un al treilea, penarului însoțit de instrumentele de scris. Aveți o mulțime de posibilități.Birou set – scaun + masă
Acest tip de birou este perfect pentru copilașii mai mici de 10 ani. Majoritatea sunt proiectate pentru acest segment de vârstă, având piese de mobilier mici, destinate copiilor. Deși, după ce mai cresc, veți fi nevoiți să achiziționați un scaun nou, pentru o postură cât mai dreaptă, până la momentul acela vă puteți bucura și de utilitatea unui set. Fiind o piesă 2 în 1, veți economisi din banii alocați pentru birou și îi veți putea îndrepta spre alte achiziții folositoare pentru camera copilului.
Birou reglabil
Biroul reglabil este cea mai prietenoasă variantă cu portofelul dumneavoastră. Acesta dispune de cadru ce își poate mări sau micșora dimensiunea, în funcție de nevoile fiecăruia. Va fi o investiție de durată, ce se va adapta ușor și frumos la orice segment de vârstă. Există birouri care vin și cu blat cu înclinație reglabilă, această funcție făcându-le să fie confortabile pentru orice tip de activitate.
Acum că ați aflat care sunt cele mai populare tipuri de birouri pentru copii, vă sfătuim să navigați și mediul online pentru a alege modelul perfect. În continuare, vrem să vă vorbim și despre materiale.
- Materiale birouri – cel mai apreciat material este lemnul, fiind durabil, rezistent la șocuri și minimalist. Puteți alege birouri confecționate complet din lemn, sau doar cu blat de lemn și picioare de metal. Aici intervine al doilea material. Lemnul și metalul se îmbină frumos și au un aspect ce duce cu gândul la stilul industrial. Cadrele de metal sunt solide și vor susține la perfecție blatul, indiferent de presiunea care se aplică pe el. Dacă vă place design-ul nonconformist, acest model este potrivit. Și nu în ultimul rând, mai există birouri și de plastic. Acestea sunt indicate copiilor sub 10 ani, pentru a evita orice risc de avariere.
Iată-ne ajunși la final. Luând în considerare informațiile aflate de la noi, plus sfaturile găsite în mediul online, suntem siguri că veți face cea mai bună alegere pentru micuțul dumneavoastră.
foto: Unsplash.com